Huonekasvit Kukkakaupat

101 huonekasvia

Viimeisen vuoden aikana huonekasvieni määrä on päässyt nousemaan yli sataan yksilöön. Kasvilajikkeita on hieman vähemmän, sillä joitain kasveja on useampi samaa lajiketta. Pääsääntöisesti kutakin kasvilajiketta on kuitenkin vain yksi kappale. Monesti kaupan kasveissa on samaan ruukkuun istutettu useampi kasvi. Iso osa kasveista viihtyy ruukussa parhaiten yksinään, joten erottelen nämä yksilöt omiin ruukkuihinsa. Yleensä jaan nämä erotellut kasvit ystäville ja jätän itselleni vain yhden.

Itäkkunalla olohuoneessa viihtyvät muun muassa tyräkit, varjoviikuna, nukkuleena triostar, muulinkorva ja värinokkonen.
Itäikkunalla ovat myös isomaijat hieman kauempana ikkunasta ja kaktukset, rahapuu ja tetrasperma lähempänä ikkunaa.

Kasvikokoelmaani mahtuu tavallisia kaikille tuttuja kasveja, kuten kultaköynnös, peikonlehti ja rahapuu, mutta seassa on myös muutama harvinaisuus kuten Philodendron White Princess ja Philodendron Pink Princess. Kokoelmassa on erilaisia maijoja ja muutama erilainen alokasia ja jokusia ilmakasveja. Pääsääntöisesti kasvini eivät ole suuria kukkijoita, mutta on seassa kiinaruusu, timanttiananas ja muutama orkidea. Orkideat tosin tuskin kukkivat enää ikinä minun hoivissani. 😀

Kukkanurkkauksessa valon alla tönöttävät alokasiat, philodendron Lime Fiddle, philodendron Pink Princess, ihmepensas, aarnipeikonlehti, seepramaija, kirjolehti, orkideat ja pitsilehdet.
Kukkatasolla lamppujen alla asuvat flamingonkukat, täplämaija, alokasia Zebrina, timanttiananas, huonekuusi ja laikkuvehka. Polkupyöräkukkatelineen sain syntymäpäivälahjaksi.

Kasveja ostan eri kukkakaupoista, mutta iso osa kasveista on saatu ystäviltä lahjaksi tai vaihdossa toiseen kasviin. Suosikki- kukkakauppojani Tampereella ovat Honkasen Puutarha ja Bauhaus. Paljon kasveja on tullut myös Ikeasta ja Prismasta. Ostoreissuja on tehty myös Viherpajaan Vantaalla sekä Viherlandiaan Jyväskylässä ja olen myös tilannut kasveja kotimaisista nettikaupoista, kuten Kasvimielisestä. Pari kasvia on tullut ulkomailta asti.

Kasvien karanteenihuoneessa on tällä hetkellä maija, laikkuvehka, peikonlehti, isoleopoldinkukka, huonesaarni ja philodendron White Princess.

Kasveja on eniten olohuoneessa, mutta niitä on sijoiteltu myös makuuhuoneisiin ja kylpyhuoneeseen. Kasvivalojen ansiosta kasveja on voinut laittaa myös pimeämpiin paikkoihin.

Vierashuonetta koristavat Alokasia Polly, flamingonkukka, peikonlehden pistokas ja pilkkubegonia.
Makuuhuoneessa ilmaa puhdistavat palmuvehka Raven, nukkaitulehti, muorinkukka Rain Drop, anopinkieli ja kirjotähti. Apuna heillä on kasvilamppu.

Olen viehättynyt erityisesti vehkakasveihin. Ne pitävät yleensä hieman kosteasta kasvupohjasta, joten minä innokkaana kastelijana tulen hyvin juttuun vehkojen kanssa. Vehkat eivät myöskään ole kovin vaativaisia valon suhteen, joten niitä voi sijoitella melko vapautuneesti pitkin asuntoa ja myös muiden kasvien varjoon.

Kylpyhuoneen pohjoisikkunalla viihtyvät minikasvini aloe, pitsilehti, pickle plant, keihäsanopinkieli ja Hoya kerrii. Vähäinen aurinko ja mieto lannoite pitävät kasvit pieninä.
Kylpyhuoneessa valon alla ovat juoru, orkidea, traakkipuu, muulinkorva ja laikkuvehka.

(3) Kommentit

  1. Tiksu says:

    Ihana viidakko ❤️
    Sen verran jäi tuo lausahdus orkideoiden kukkimattomuudesta häiritsemään, että pakko on kommentoida.

    Perhosorkideat on yllättävän helppo saada kukkimaan. Kukinnan laukaisee pääasiassa lämpötilan lasku, ei siis vaikkapa valon määrä, niin kuin monesti luullaan. Nykyasunnoissa lämmöt vaan on aika tavalla vakiot ympäri vuoden ja siksi orkidea intoutuukin yleensä kukkimaan vasta vaikkapa parvekkeella kesällä, kun Suomen kesä tuppaa olemaan kuitenkin aika viileä. Minulla kukkii nyt parhaillaan yksi perhoskämmekkä, siis keskellä talvea, ilman mitään lisävaloja. Laitoin sen ihan vaan ikkunalaudalle, ja kun verhot on ollu enimmäkseen kiinni viime aikoina (kämpässä sotkua ja naapurit liian lähellä) niin siinä oli sitten sellainen viileä soppi tuolla yksilöllä. Jo parisen viikkoa kylmäkäsittelyä saattaa riittää, kasvin voi sitten ottaa taas tavalliseen huoneenlämpöön, kun kukkavarsi alkaa tulla esiin. Ja tietty kohtuus kaikessa, ei nuo tietenkään mitään todella kylmää kestä, kun trooppisia olentoja ovat. 10 astetta näyttäisi olevan jo sellainen kidutuslukema noille. 15-20 haitarilla olisi varmaankin sellainen sopiva kukituslämpö. En ole kokenut tarpeelliseksi mitään yö-päivä-lämpötilaerokikkailuita, yleensä pieni ero syntyy jo ihan sattumalta, eikä sillä muutenkaan ole kai niin väliä.
    Niin ja hyvinvoiva kasvi yleensä suostuu siihen kukintaan paremmin. Jos otus näyttää jotenkin raadolta, niin sitten kantsii ekana keskittyä siihen, että hoitaa sen kuntoon.

    Yksinkertaisia rehuja nuo miusta ovat. Kastelee vaan noin kerran viikossa, kesällä vaikka kaksi, ja katsoo, ettei vesi jää lillumaan ruukkuun. Uiskentelu liian tiiviissä alustassa on varmaan se nopein keino saada ne hengiltä, juuret kaipaavat ilmaa, vesikasveja ne ei ole.

    1. Hanna says:

      Hei! Kiitos neuvoista, sain toivoa lisää noiden orkideoiden kanssa. Otanpa opit heti käyttöön, mulla on hieman viileämpi autotalli. Kiitos!

      1. Tiksu says:

        Oi, kadehdin viileää autotalliasi, keksisin sellaiselle heti vaikka mitä käyttöä!

        Toivottavasti neuvoista on apua ❤️Mielelläni lukisin sitten raporttia, jos kukkia alkaa näkymään, aina sitä mielellään varmistuu siitä, ettei höpise ihan omiaan 🤓 Tällaista olen kuitenkin internetin ihmeellisestä maailmasta opiskellut ja tuntuu pitävän paikkansa myös omien orkideoiden kohdalla, ovat kukkineet uudestaan monta kertaa ja lämpötilan lasku vaikuttaisi olevan siinä se toistuva tekijä☺️

        Blogisi on muuten aivan ihana. Tykkään, kun on niin hyviä kuvia ja jakamasi tieto on sellaista, että olet selkeästi oikeasti tutkinut juttuja 👍 ja inspiroivia nuo omistamasi kasvit, sinulla on myös sellaisia, joista en ollut kuullutkaan. Mie olen sellainen herkästi kyllästyvä ihminen ja haluisin aina kokeilla just jotakin vähän uutta ja erikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *