Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Wendlandii

Sain tämän muulinkorvan (Syngonium Wendlandii) pienenä kasvivauvana kesällä. Luonnossa tätä kasvia esiintyy Keski- ja Etelä- Amerikassa. Joskus sitä kutsutaan nimellä Silver Goosewood. Kasvilla on pitkän nuolen malliset ja tummanvihreät, samettipintaiset lehdet, joiden keskellä kulkee valkoinen/hopeinen epäsäännöllinen raita.

Kasvi on muulinkorvaksi usein melko hidaskasvuinen. Se voi kuitenkin kasvaa 20 metriä pitkäksi köynnökseksi. Yleensä ruukussa kasvi jää kuitenkin pienemmäksi ja sen voi pitää tarvittaessa pienenä latvomalla ja/tai jakamalla. Rentovartinen kasvi tarvitsee jonkinlaisen kasvituen, ellei sitä laita amppeliin tai kukkajalalle kasvamaan riippuvana. Mikäli kasvi saa valoa sivusta, kannattaa sitä aina välillä käännellä, jotta se kasvaa suoraan. Kasvi on myrkyllinen.

Istutin oman Wendlandiini pohjareijälliseen muoviruukkuun mullattomaan seokseen, johon laitoin hieman yli puolet kookoskuitua ja hieman alle puolet perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa. Mikäli käytät multaa, mikään ei estä laittamasta senkin sekaan puolet esimerkiksi perliittiä. Näin kasvupohjasta tulee kuohkeampi ja juuret voivat paremmin.

Päästän kasvupohjan pinnalta kuivahtamaan kasteluiden välissä. Janoisena kasvi riiputtaa lehtiään ja liikakastelu näkyy kellastuvina lehtinä. Mitä valoisampaa ja lämpimämpää on, sitä enemmän kasvia kastellaan. Lannoitetta olen antanut vasta puolella annostuksella joka toisella kastelulla, kun kasvini on vielä niin pieni. Lannoitus kannattaa aloittaa helmikuussa ja lopettaa marraskuussa, mikäli kasvi ei ole keinovalon alla talvella. Jos kasvi kasvaa ja saa keinovaloa, voi mietoa lannoitusta jatkaa talvellakin.

Talvella Wendlandii pärjää eteläikkunallakin, mutta kesällä se kannattaa siirtää sisemmäksi huoneeseen tai itä- tai länsi-ikkunalle, sillä kuuma keskipäivän aurinko on kasville liikaa. Runsaasta valosta kasvi kuitenkin nauttii ja kasvaa kunnolla. Kasvi hyötyy talvella lisävalosta. Omani on 3 metriä itäikkunasta keinovalon alla. Talvella kasvia ei kannata sijoittaa tuuletusikkunan viereen , sillä kasvi on herkkä kylmälle ja varsinkin äkillisille lämmönvaihteluille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *