Huonekasvit

Alkukesän ihmeitä sisällä

Kevät ja alkukesä on mahtavaa aikaa, kun viherkasvit lähtevät synkän talven jäljiltä heräilemään, virkistymään ja kasvamaan. Kun kasvit aloittavat kasvun, tulee hyvä mieli, että on saanut ne selviämään talven yli, se kun ei kaikille kasveille ole niin itsestään selvää. Nyt kun hellettä ja aurinkoa on ollut jo monta päivää peräkkäin, kasvit ovat ottaneet ison kasvupyrähdyksen. Oikein aurinkoisena päivänä voi miltei nähdä, kun kasvi kasvaa tai lehti aukeaa.

Ilmakasvi on alkanut tehdä uusia lehtiä.
Philodendron Lime fiddlen uusi lehti näyttää jo hieman marmoripintakuviotaan.

Innokkaimpia kasvajia kotonani ovat olleet tetrasperma, paavonnukkumatti, Philodendron Lime fiddle, Alokasia Polly, Caladium, aarnipeikonlehti ja jättipeikonlehti, jotka kaikki ovat tehneet jo useita uusia lehtiä. Kasvua on myös pylvästyräkissä, huonekuusessa, palmuvehkoissa, pääsiäiskaktuksessa, siroliuska-araliassa ja muorinkukissa.

Rhaphidophora tetrasperma on tehnyt useita uusia lehtiä parissa viikossa ja lisää on tulossa..
Palmuvehka Raven alkoi kasvamaan, heti, kun sai uuden kasvupohjan. Kasvupohjassa on multaa, hiekkaa, imeytysraetta ja hydrosoraa.

Kukkimisessa kunnostautuneet ovat paavonnukkumatti, flamingonkukka ja alien plant. Toivottavasti muutkin kasvit innostuisivat kukkimaan kesän aikana.

Alien plant alkoi kukkia kesäkuun alussa ja kukalla on mennyt kauan nousemisessa. Jännityksellä odotan, mitä siitä paljastuu, sillä en ole katsonut netistä, millainen kukasta tulee.
Paavonnukkumatin kukka on melko vaatimaton, mutta voi niin söpö.

Muutama kasvi on myös, joiden kasvu ei ole lähtenyt kunnolla käyntiin. Esimerkiksi muratti ja saniainen tekevät kuolemaa. Niiden kanssa en tosin ole koskaan tullut juttuun. Ihmepensaskin tiputti lehtiään, mutta se taisi johtua siitä, että siirsin sen kukkakaupasta kotiin ja draamakuningatar otti siitä itseensä.

Pylvästyräkki kasvaa ihan kohisten.

Kultaköynnökset ovat myös lähteneet tänä keväänä hitaasti liikkeelle, eikä uusia lehtiä ole montaa vielä tullut. Lisäksi traakkipuut ja juoru ovat olleet laiskoina kasvun suhteen. Sekä juoru, että kultaköynnökset ovat saaneet tänä keväänä melko isot ruukut, joten saattavat keskittyä tällä hetkellä juurien kasvattamiseen.

Keväällä kotiutunut pilkkubegoniakin tekee uutta lehteä.
Siroliuska-araliakin aloitti viime viikolla uusien lehtien teon.

Olen lannoittanut kasveja vielä melko varovaisesti ja antanut niiden rauhassa herätä kesään. Loppukesä mennäänkin sitten vahvemmilla annostuksilla, jotta kasvit saavat kunnolla kasvaa ja tuuheentua. Tällä hetkellä lannoitteena on Green Caren Puutarhan kesä ja merileväuute. Kaktuksille löytyy myös oma lannoitteensa, joskaan en muista käyttää sitä ikinä ja kaktuksetkin saavat Puutarhan kesää. Lannoitan miedolla lannoiteliuoksella, yleensä joka kastelulla. Aina ei jaksa tehdä lannoitelitkua, niin tulee laiskuuttaan kasteltua pelkällä vedelläkin välillä. Talvella en juurikaan lannoita, muuta kuin tehokkaiden lamppujen lähellä olijat.

Anopinkieli innostui tekemään sivuverson heti mullanvaihdon ja jakamisen jälkeen.
Caldium Pink beauty on tehnyt kasvivalon alla paljon lehtiä, mutta osa on jäänyt melko pieniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *