Huonekasvit

Atamin kokonaisvaltainen kookoslannoite

Kaupallinen yhteistyö viljelytarvikkeita myyvän Vplux Oy:n kanssa

Atamin Bcuzz 1-komponenttinen kookoslannoite on ollut nyt kokeilussa muutaman viikon. 1-komponentti tarkoittaa sitä, että lannoitetta läträtään vain yhdestä pullosta, mikä tekee sen käytöstä helppoa. Tuote on suunniteltu kookoskasvupohjassa oleville kasveille. Luulisin tavaran toimivan myös mullassa, sillä olen antanut sitä huonekasvien lisäksi myös ulkokasveille. Orvokkiamppeli on ainakin tykännyt kovasti ja se kukkii kauniisti.

Itselläni on liukenevia rakeita sisältävä puteli, mutta samaa tavaraa on myös nesteenä. Nestemäistä tuotetta annostellaan 1-3 ml /litra vettä, eli tuote on riittoisaa. Atami on yksi Euroopaan suurimmista lannoitevalmistajista ja heiltä löytyy tuotteita kaikkiin kasvupohjiin ja viljelymetodeihin.

Lannoitteen N-P-K on 9-7-17. Siinä on siis 9% typpeä, 7% fosforia ja 17% kaliumia. Kaliumia on melko paljon, joten tuote käy myös kukkiville kasveille. Pääravinteiden (typpi, fosfori, kalium) lisäksi lannoite sisältää kaikkia tärkeimpiä kivennäisiä ja hivenaineita, joita kasvi tarvitsee. Näitä ovat magnesium, kalsium, sinkki, boori, kupari, mangaani, rauta ja molybdeeni. Koska mitään lisäravinteita ei tarvitse, tulee aine käytössä melko edulliseksi.

Kasvini ovat saaneet nyt lannoitetta muutaman kerran ja sanoisin, että ovat tykänneet. Aikaisemmasta lannoitteestani puuttui magnesium ja kalsium, joiden puutetta olen hieman epäillyt kasveillani. Taisin olla oikeassa, sillä nyt lehtien koot ovat mielestäni suurentuneet, värit kasveilla kirkastuneet ja kasvit ovat muutenkin jotenkin tyytyväisemmän oloisia. Mielenkiinnolla jatkan tämän lannoitteen kanssa. Aikaisemman lannoitteen lisäksi annoin Atamin Calsium-Magnesium-lisäravinnetta, mutta pullo tyhjentyi jo aikoja sitten. Melko nopeasti jotkin kasvit alkoivat mielestäni reagoida puutokseen; vanhimmat lehdet kellastuivat, uudet lehdet olivat epämuodostuneita ja lehdissä oli ruskeita pilkkuja ja kasvu hintelää. Myös värit menivät muutamalla kasvilla valjummiksi.

Alla linkki lannoitteen luo:

https://www.vplux.fi/fi/product/1-komponentti-kookoslannoite-atami-bcuzz/13750

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *