Sain aikoja sitten ystävältä vanhakantaisen enkelinsiiven (Begonia corallina) kaksilehtisen pistokkaan. Alku kasvin kanssa oli hidasta, pistokas juurtui muutamassa viikossa, mutta se oli pitkään istutuksen jälkeen tekemättä mitään maanpäällistä kasvua. Pistokas ilmeisesti keskittyi aluksi juurien tekemiseen uudessa ruukussaan.
Aikansa mietittyään, pistokas lähti kuitenkin kasvuun ja sen jälkeen meno onkin ollut hurjaa. Latvoin enkelinsiiven melko alhaalta ja se haarautui odotetusti leikkuukohdan alapuolelta. Melko pian sille laittamani pieni ruukku alkoi käydä myös ahtaaksi. Juuret valtasivat ruukun ja kasvia sai olla yhtenään kastelemassa. Janoisena kasvin oksat roikkuvat ja lehdet alkavat kuivua.

Siirsin enkelinsiiven noin vuosi sitten isompaan ruukkuun, missä se on viihtynyt hyvin tähän asti. Nyt kuitenkin olen taas huomannut, että kasvia saa kastella vähän väliä, ettei ruukku pääse liikaa kuivumaan. Enkelinsiipi on päässyt pari kertaa kuivahtamaan liikaa ja on kuolettanut tämän takia alimpia lehtiään. Olen latvonut kasvin useampaan otteeseen, jotta se lähtisi haarautumaan lisää, mutta enkelinsiipi on ollut toista mieltä ja on kasvattanut vain kaksi pitkää oksaa.
Olen ollut kahden vaiheilla, leikkaisinko toisen oksista lyhyeksi siinä toivossa, että oksa haarautuisi ja kasvista tulisi alaosastaan tuuheampi, varsinkin nyt, kun kuivumaan pääsyn johdosta varsien alapäät ovat lähes lehdettömiä.
Teenpä latvomisen kanssa mitä tahansa, enkelinsiipi oli siirrettävä isompaan ruukkuun, jotta lehtiä ei varisisi enää enempää. Minulla oli valmiina iso Elhon musta muoviruukku, joka on entistä ruukkua reippaasti isompi. Näin kasvia ei toivottavasti tarvitse taas laittaa isompaan ruukkuun hetken päästä. Irrottaessani enkelinsiipeä vanhasta ruukusta, sain huomata olleeni oikeassa, juuret olivat vallanneet vanhan ruukun.

Enkelinsiipi on ollut alusta asti mullattomassa seoksessa, jossa on puolet kookosta ja loput perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Kaarnana olen käyttänyt orkideamultaa. Laitoin kasvin nytkin samanlaiseen seokseen ja hyödynsin myös vanhan kasvualustan ruukkua vaihtaessa. Ennen kasvin irrotusta ruukusta, olin kastellut sen edellisiltana, jotta kasvi oli hyvin nesteytetty. Uudelleenistutuksen jälkeen vein kasvin myös suihkuun. Näin uusi kasvupohja kastui kunnolla ja kasvin lehdet puhdistuivat pölystä. Annan kasvin hetken kotiutua uuteen ruukkuunsa ja aloitan lannoituksen parin, kolmen viikon päästä. Lannoittanut olen kasvia ympäri vuoden noin joka toisella kastelulla, sillä se on keinovalon alla.