Minulla ei ole montaa begoniaa, eivätkä ne ole olleet koskaan mitenkään lempikasvejani, mutta ihastuin tämän kuningasbegonian kirkkaanpunaisiin lehtiin. Lehdet ovat begonioille tyypilliseen tapaan epäsymmetriset. Kasvin esi-isä on kotoisin Aasiasta ja nykyisin kuningasbegonialajikkeita on jalostettu todella paljon erilaisia. Kasvi on eläimille myrkyllinen.
Begonia rex ei ole maailman vaativin kasvi valon suhteen, mutta tällä lajikkeella on vähän yhteyttävää lehtivihreää. Se kannattaa sijoittaa runsaaseen valoon, jotta lehdet kasvavat tukeviksi ja suuremmiksi. Eteläikkunan paahde on kasville kesällä kuitenkin liikaa, ainakin jos kasvin laittaa aurinkoon pikkuhiljaa totuttelematta. Kasvia kannattaa käännellä, mikäli valo tulee sivulta, sillä kasvi kääntyy voimakkaasti kohti valoa ja kasvaa toispuoleiseksi.
Kuningaspegonia, pitää korkeasta ilmankosteudesta, niinkuin kasvit yleensäkin. Tätä ei kuitenkaan kannata suotta sumutella innokkaasti, sillä lehdet ovat herkkiä mätänemään, mikäli vesi jää muhimaan lehdille.
Kuningasbegoniaa voi lisätä jakamalla ja kasvi lähtee uuteen kasvuun myös lehdestä/ lehden palasta, joka upotetaan puoliksi kasvupohjaan.
Kasvupohjaksi laitoin seoksen, jossa oli reilu puolet kookosta ja vajaa puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on begonian mieleen. Kookoksen tilalta olisi voinut käyttää myös viherkasvimultaa ja perliitin ja hydrosoran voi halutessaan korvata millä tahansa kevytsoralla. Kevytsora ja perliitti tekevät pohjasta kuohkeamman, mikä saa juuret viihtymään paremmin. Kasvupohjan vaihdon jälkeen kasvi hieman mökötti muutaman päivän ja kuoletti muutaman lehden. Laitoin kasvin läpinäkyvän muovipussin sisään, johon leikkasin yhteen kulmaan tuuletusreiän. Tällä kikalla kasvin ympärille saa korkeamman ilmankosteuden, mikä ainakin tätä begoniaa piristi aika tehokkaasti.
Janoisena kuningasbegonia riiputtaa lehtiään; kasvupohjaa ei kannata päästää aivan rutikuivaksi kasteluiden välissä. Toisaalta kasvi on herkkä juurimädälle, joten kovin märkänäkään kasvupohjaa ei kannata pitää tai kasvi alkaa mustuttamaan lehtiään. Lannoittaa kuningasbegoniaa voi joka toisella kastelulla helmikuusta marraskuulle. Mikäli kasvilla on lisävalo talvella, voi lannoitusta jatkaa silloinkin.