Tilasin tämän pikkutyräkin Zielony-Parapetiltä Puolasta. Tilauksen mukana tuli muitakin kasveja, jotka olivat yhtä juorua lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Osa kasveista oli tosi pieniä, mutta tämä tyräkki oli jopa isompi kuin odotin. Tämä yksilö on vielä pieni, mutta voi kasvaa kymmenien senttien korkuiseksi. Ferox tyräkillä on kovat, terävät ja pitkät piikit, jotka ovat suloisesti vaaleanpunaisia/ purppuranvärisiä. Kasvi on kotoisen Etelä- Afrikasta ja se voi kukkia pienin keltaisin kukin.
Laitoin kasvin hengittävään saviruukkuun, jossa kasvupohja kuivuu nopeammin kuin muoviruukussa. Kasvupohjaksi laitoin Wurth imeytysraetta, joka on sopinut itsellä tyräkeille hyvin. Kasvupohja ei saa olla liian vettäpidättävää, sillä tyräkki voi liian märässä alkaa mädäntyä. Imeytysrae imee itseensä paljon vettä, mutta se ei jää rakenteensa ansiosta märäksi, vaan liika vesi valuu sen läpi. Mikäli käytät multaa, kannattaa valita hiekansekainen kaktusmulta. Tyräkki ei tarvitse valtavan kokoista ruukkua, sillä sillä ei ole maailman suurimmat juuret. Ruukussa pitää olla pohjassa reikä, jotta liika vesi pääsee pois ruukusta kastellessa.
Ennen istutusta kastelin tyräkin edellisenä päivänä. Näin kasvi oli hyvin nesteytetty ennen ruukun vaihtoa. Piikkien takia puin käsiini viiltohanskat ja putsasin juuret puhtaaksi mullasta ensin sormin ja lopuksi vesihanan alla. Tyräkillä oli tullessaan iso poikanen kyljessä, mikä aiheutti kasvin kaatuilua. Päädyinkin poistamaan ulokkeen terävällä veitsellä. Näin muodostuneen pistokkaan laitoin viikoksi kuivumaan pöydälle, ennen kuin laitoin sen perliittiin juurtumaan. Laitoin perliittiä läpinäkyvään rasiaan ja valutin sen pohjalle noin sentin verran vettä. Laitoin pistokkaan rasiaan niin, että leikkauspinta jäi juuri ja juuri vesirajan yläpuolelle. Tyräkkiä leikatessa kannattaa suojautua kumihanskoilla, sillä kasvin erittämä maitiaisneste saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Leikkauskohdan vuodon saa tyrehtymään kylmällä vedellä, mikäli nestettä erittyy paljon.
Euphorbia ferox tarvitsee paljon valoa. Runsaassa valossa piikkien väri muuttuu vaaleanpunaisesta purppuraksi. Hyvässä valossa kasvi alkaa tehdä myös poikasia vartensa ympärille. Omallanikin on useampi vauva kyydissä. Talvella tämä kasvi hyötyy lisävalosta, mutta selviää ilmankin, kunhan kastelua vähentää reilusti kesään verrattuna. Ilman lisävaloa kasvia ei tarvitse myöskään lannoittaa pimeimpinä kuukausina. Kasvukaudella lannoitetta voi antaa noin joka toisella kastelulla. Kasteluiden välissä kasvupohjan annetaan kokonaan kuivua.