Tämän huonearalian (Fatsia japonica) hankin Opuntia kukkakaupan kokedama-kurssilla, jossa istutin kasvin turvepitoisella mullalla ja imeytysrakeella täytettyyn sammalpalloon. Mikäli en olisi tehnyt kasvista kokedamaa, olisin istuttanut sen sekoitukseen, johon olisin laittanut reilu puolet kookosta ja loput perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Jos olisin istuttanut kasvin ruukkuun multaan, olisin valinnut hiekkapitoisen viherkasvimullan, johon olisin sekoittanut jonkin verran myös kevytsoraa tai perliittiä.
Kasvi on nimensä mukaisesti kotoisin Japanista. Se viihtyy paremmin hieman viileässä ilmanalassa (15°C) kuin normaalissa huonelämmössä. Omani laitoin kuitenkin normaaliin huonelämpöön (noin 20°C). Talvella kasvi viihtyy, jos se pääsee muutamaksi viikoksi valoisaan ja viileään tilaan. Lämpö voi laskea jopa 5°C:een. Kesällä kasvi voi hyvin myös ulkona, kunhan se ei joudu kuumaan keskipäivän paahteeseen. Sisälle kasvi pitää nostaa ennen yöpakkasia. Mikäli kasvia ei saa talvella viileään, hyötyy se lisävalosta. Liian pimeässä ja lämpimässä kasvi helposti tiputtaa lehtiään.
Oma kasvini roikkuu itäikkunalla. Myös länsi-ikkuna on kasville hyvä paikka. Eteläikkuna on liian kuuma huonearalialle. Vihreälehtinen huonearalia pärjää kesällä myös pohjois-ikkunalla. Omani on kuitenkin variegata ja sen lehdissä on valkoisia alueita. Kasvi yhteyttää vain vihreillä osillaan, joten variegata-kasvi tarvitsee enemmän valoa kuin kokovihreä.
Huonearalia rakastaa korkeaa ilmankosteutta. Sitä kannattaakin sumutella varsinkin talvella ahkerasti, ellet omista ilmankostutinta. Suihkuun kasvin voi myös viedä, mikäli kasvupohja ei ole liian vettäpidättävää.
Kesällä kasvupohja ei saisi koskaan päästä rutikuivaksi, talvella kastellaan vähemmän kuin kesällä. Kokedamassa oleva kasvi kastellaan, kun kokedamapallo on kevyt nostaa. Huonearalia on nopeakasvuinen, joten keväästä syksyyn kasvia voi lannoittaa joka kastelulla. Kokedamassa olevaa kasviani ajattelin kuitenkin lannoittaa joka toisella kastelulla, ettei kasvi pumpsahda heti liian isoksi palloonsa. Luonnossa kasvi voi kasvaa 1,5 metriä leveäksi ja korkeaksi. Ruukussa kasvi yleensä jää pienemmäksi. Omaani pidän jatkossa pienenä latvomalla sitä tarpeen tullen.