Tämä suloinen karvapallo on yksi helpoimmista ilmakasveista kasvattaa. Se ei ole kovin herkkä liikakastelulle, mutta kestää myös hyvin kuivuutta. Tectorum voi ajan kanssa kasvaa halkaisijaltaan yli 30cm leveäksi, mutta useimmiten myytävät tectorumit ovat pienempiä. Kasvi on hidaskasvuinen.
Tillandsia tectorum kasvaa luonnossa muun muassa Perussa ja Ecuadorissa. Se on kuivien eli xeric-alueiden kasvi. Sillä on lehtien pinnassa paljon vaaleaa nukkaa, jota kutsutaan trikomeiksi. Trikomien tehtävä on kerätä ilmasta vettä ja ravinteita kasvin käyttöön. Trikomien ansiosta ilmakasvi ei tarvitse juuria ja kasvupohjaa kuten muut kasvit. Nukka myös vähentää veden haihtumista kasvista sekä suojaa kasvia auringolta ja tuholaisilta.
Toisin sanoen, mitä harmaampi ilmakasvi, sitä kuivemmassa ilmastossa se viihtyy. Tectorum on yksi parhaiten kuivuuteen sopeutuneista ilmakasveista. Janoisena se alkaa kuitenkin kihartamaan lehtiensä päitä. Jos kuivuus jatkuu, voi tectorum alkaa kuivattamaan lehtien kärkiä. Silloin kylvetystä tai sumuttelua pitää lisätä.
Sumuttelen tectorumini kevyesti kolmisen kertaa viikossa ja kylvetän ne noin kahden-kolmen viikon välein. Kasvin voi upottaa veteen kokonaan, koska sillä ei ole tiivis tyvi, johon vesi voi jäädä muhimaan. Annan kasvin lillua vedessä vain noin 10 minuuttia. Kylvyn jälkeen ravistelen kasvin ja pidän kasvia puolisen tuntia alassuin pyyhkeen päällä, jotta se kuivuu. Veteen olen laittanut noin joka kolmas kerta mietoa orkidearavinnetta kesällä ja merilevää talvella. Tectorum ei välttämättä tarvitse kylvetystä. Silloin kasvi kannattaa sumutella kevyesti muutaman kerran viikossa. Sumutusveteen voi laittaa hieman merilevää.
Kylpyveden ja sumutusveden pitäisi olla kädenlämpöistä. Sade- tai lähdevesi olisi paras vaihtoehto, sillä tillandsiat pitävät hieman happamasta vedestä. Omaa tectorumia olen tosin kastellut aina hanavedellä, eikä se ole siitä suuttunut.
Tectorum kestää hyvin keskipäivän aurinkoa ja paahdetta. Sen voikin sijoittaa eteläikkunalle. Myös keinovalon alle sen voi laittaa. Optimaalisin valoaika olisi 12 tuntia valoa päivässä. Pimeässä tectorum ei pärjää, kuten eivät muutkaan kasvit.
Kasvi voi kukkia, kun se ikääntyy. Kukat ovat pinkin värisiä. Tectorum voi tehdä myös poikasia, jotka kasvavat alalehtien suojassa.