Kolmiokäenkaaleja on monen värisiä, yleisimmät ovat vihreä ja punainen verio kasvista. Vihreä kolmiokäenkaali pärjää melko hämärässäkin, mutta punaiset ja muut versiot, joissa on vain vähän lehtivihreää, tarvitsevat paljon valoa. Keskipäivän paahteeseen sitä ei kannata laittaa, vaan itä- tai länsi-ikkuna on paras paikka. Liian kuumassa kasvi saattaa tiputtaa lehtiään.
Valon vähentyessä syksyllä, kasvi lakastuttaa itsensä. Tämän voi onnistua estämään lisävalolla. Mikäli kasvi lakastuu, ei se ole silti välttämättä kuollut. Laitat vain kasvin viileään (noin 10°c) ja pimeään paikkaan ja lopetat kastelun. Helmikuussa kasvin kuolleet osat kannattaa leikata, antaa sille lannoitetta tai uutta multaa ja laittaa kasvi kasteltuna runsaaseen valoon. Näin kasvin pitäisi lähteä uuteen kasvuun. Omaani en ole vielä talvettanut ja ajattelin pitää kasvin lampun alla ja kokeilla, jaksaako se pysyä hereillä koko talven.
Ulkona kasvia viljellään meillä Suomessa yksivuotisena tai sitten ruukussa monivuotisena sisällä talvehtien. Kasvilla on isohkot juuret, joten syvä ruukku on sopivan mallinen kolmiokäenkaalille. Kasvi on kotoisin Etelä-Amerikasta ja pitääkin korkeasta ilmankosteudesta. Sumuttelu tai ilmankostuttimen käyttäminen hyödyttää kasvia, mikäli se on valon alla talvet.
Kesällä kastellaan, kun pintamulta on kuivaa, talvella kastelua pitää vähentää, ellei kasvi ole lampun alla. Kasvi kukkii hentoisin pinkein kukin pitkin kesää. Kukkivalle kannattaa antaa mietoa lannoitetta joka kastelulla, muuten joka toisella. Omalleni annan Puutarhan Kesää ja merilevää. Kasvupohjan pitäisi olla vettä läpäisevä. Mikäli käytät multaa, laita sekaan puolet kevytsoraa tai perliittiä. Itselläni kolmiokäenkaali on mullattomassa kasvupohjassa, johon laitoin kookosta, perliittiä, hydrosoraa ja kourallisen kaarnaa.
Kolmiokäenkaali menee lepoasentoon iltaisin ja riiputtaa lehtiään. Sitä ei siis kannata pelästyä. Myös kukat voivat sulkeutua yöksi. Ruukkua kannattaa aika ajoin käännellä, jotta kasvi ei kasva toispuoleisesti. Kasvi on lievästi myrkyllinen ihmiselle ja myrkyllinen kissoille. Sitä pitää kuitenkin syödä paljon, jotta siitä saa myrkytysoireita.