Tällä köynnösvehkalla on pyöreän sydämen muotoiset, vihreät ja samettipintaiset lehdet, joissa on syvään uurretut lehtisuonet. Sen lehtivarret ovat punaruskeat ja ne ovat vanhemmalla kasvilla nystyröiden peitossa. Kasvia kasvatetaan sen kauniiden lehtien ja koristeellisten lehtivarsien takia.
Fuzzy Petiole pitää lämpimästä ilmasta ja on herkkä paleltumaan. Sitä ei kannata talvella laittaa ulko-oven tai tuuletusikkunan viereen. Sademetsän kasvina se rakastaa korkeaa ilmankosteutta. Kasvia kannattaakin sumutella päivittäin varsinkin talvella, ellet omista ilmankostutinta. Kasvi on ihanteellinen kasvatettava terraariossa tai kasvikaapissa, jossa ilmankosteuden voi nostaa yli 60%:iin.
Fuzzy Petiole selviää yllättävän vähäiselläkin valolla. Liian pimeässä kasvu jää kuitenkin pieneksi tai lakkaa kokonaan. Kuumaan keskipäivän aurinkoon eteläikkunalle kasvia ei kannata laittaa vaan itä- tai länsi-ikkuna on hänelle paras. Kasville voi laittaa myös sammaltolpan ja ohjailla kasvin kasvamaan sitä pitkin.
Kasvupohjaksi laitoin luottosekoitukseni, johon tuli kookosta, kaarnaa, perliittiä ja hieman hydrosoraa. Kookosta sekoituksessa on noin puolet. Mikäli käytät multaa, kannattaa sekaan laittaa esimerkiksi puolet kevytsoraa. Näin kasvupohjasta tulee ilmavampi, eivätkä juuret ole niin alttiita liikakastelulle ja juurimädälle. Köynnösvehkat myös pitävät hieman happamasta kasvupohjasta, siksi laitoin sekaan hieman kaarnaa, joka on miedosti hapan tuote. Kaarnana käytän ”orkideamultaa”.
Kasvin kasvualusta saisi kevyesti kuivahtaa kasteluiden välissä. Talvella vettä annetaan vähemmän kuin kesällä, ellei kasvi tee uutta kasvua esimerkiksi lisävalon alla. Lannoittanut olen joka toisella kastelulla näin kevätkesällä. Talvella riittää pelkkä merilevä, ellei kasvi ole valon alla ja kasva. Liikalannoitus voi käräyttää kasvin juuret, mikä saa kasvin voimaan huonosti.
Kasvia saa lisättyä pistokkaista. Paras ajankohta siihen on kevät. Pistokkaat voi juurruttaa esimerkiksi sammalessa, perliitissä tai ihan vain vedessä. Koko kasvi on myrkyllinen.