Tätä erikoisen näköistä kasvia kutsutaan myös korokiaksi ja tuhkapensaaksi. Sen risuinen ulkonäkö jakaa mielipiteitä, mutta minä kuulun ehdottomasti tykkääjien joukkoon. Äkkikatsomalla kasvi näyttää kuolleelta, mutta tarkemmin tutkiessa voi huomata, että vanhimmat lehdet ovat vihreitä. Uudet lehdet ovat ensin harmaanvihertäviä ja vihertyvät vanhetessaan.
Kummituspuu on kotoisin Uudesta-Seelannista, missä se kasvaa luonnossa ja puutarhoissa. Muualla maailmassa kummituspuuta käytetään huonekasvina. Puulla on suuresti merkitystä Maoreille, jotka käyttävät sitä lääkkeenä, ruokana ja seremonioissa. Sen puuvarresta valmistetaan myös monenlaisia käsitöitä.
Luonnossa puu voi kasvaa kolmemetriseksi. Siihen sillä kuitenkin voi kulua 20 vuotta. Hidaskasvuisena sitä lannoitetaankin miedolla lannoitteella noin kuukauden välein. Talvella ei tarvitse lannoittaa, ellei kasvi ole lampun alla.
Uudessa-Seelannissa kasvi kasvaa kivikoissa, hiekalla ja kallioilla, joten sille kannattaa laittaa vettäpäästävä kasvupohja. Jos käytät multaa, sekaan voi laittaa puolet esimerkiksi kevytsoraa. Omani on kookos- perliitti- kaarna- hydrosora- sekoituksessa.
Kasvi kestää ennemmin kuivuutta kuin märkyyttä, joten anna kasvualustan kuivahtaa kasteluiden välissä. Liian kuivassa se kuitenkin voi varistaa lehtiään. Kummituspuulla on suhteellisen pienet juuret, joten se viihtyy melko pienessäkin ruukussa. Uuteen ruukkuun se kannattaa laittaa noin joka toinen vuosi. Talvella kastelua vähennetään, ellet pidä sitä kasvilampun alla.
Kasvi viihtyy meilläkin ulkona kesäisin. Sisään kummituspuu pitää nostaa, kun lämpötila menee pakkasen puolelle. Kasvi kestää myös viimaa ja vetoa vallan hyvin. Talvella kasville pitäisi tarjota viileä kasvupaikka, jossa ei kuitenkaan lämpötila laske pakkasen puolelle. Viileässä talvehtinut kummituspuu yleensä kukkii keväällä keltaisin kukin, joista muodostuu punaisia marjoja.
Mikäli et talveta kummituspuuta viileässä, se saattaa tarvita lisävaloa talvella. Myös sumuttelusta se hyötyy varsinkin talviaikaan. Jos kasvualusta on vettäpäästävä, voi kasvin viedä suihkuunkin silloin tällöin. Kummituspuu tarvitsee paljon valoa, mutta en laittaisi sitä eteläikkunalle paahteeseen. Myös ulkona sille kannattaa katsoa paikka, jossa se ei joudu olemaan auringossa koko päivää.
Kummituspuuta voi latvoa, mikäli sitä haluaa muotoilla. Hyvä ajankohta sille on kevät. Pistokkaat (noin 10cm) voi laittaa kasvamaan suoraan kasvupohjaan. Kasvi ei ole kovin tarkka kasvupohjan Ph:sta.