Laikkuvehka Maria Christinalla on pitkänmalliset mintunvihreät lehdet, joissa on tummanvihreät reunat ja vihreitä kuvioita. Omani ostin Riihimäen Kukkatalosta ja se maksoi 8,90€. Ruukussa oli kolme kasvia, jotka jaoin kahteen ruukkuun. Kasvi on myrkyllinen mutta se on NASA:n parhaiten ilmaa toxiineista puhdistavien kasvien listalla.
Kasvi on kotoisin Aasian trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta, joten se nauttii korkeasta ilmankosteudesta. Kasvi kuitenkin sopeutuu yleensä hieman kuivempaankin huoneilmaan. Liian kuivassa kasvin lehtien päät ruskistuvat.
Laikkuvehka Maria Christinaa sanotaan helpoksi kasvattaa. Se pärjää hieman hämärämmässäkin paikassa, joskin pitää toki valosta. Suoraan keskipäivän aurinkoon sitä ei kannata laittaa, tai sen lehdet voivat kärtsähtää. Kasvi hyötyy talvella lisävalosta, mutta selviää talvesta ilmankin sitä.
Kasvi on hidaskasvuinen, joten sitä lannoitetaan miedolla lannoitteella joka toisella tai kolmannella kastelulla keväästä kesään. Mikäli kasvi ei ole talvella kasvivalon alla, vähennetään lannoitusta syksyllä ja talvella entisestään. Ajan kanssa kasvi voi saavuttaa 60cm:n korkeuden.
Kasvupohja kannattaa päästää kuivahtamaan kasteluiden välissä. Varsinkin talvella kasvi herkistyy liikakastelulle. Jos kasvi ei ole talvella lampun alla, kastelua vähennetään reippaasti.
Kasvupohjaan kannattaa mullan lisäksi laittaa perliittiä tai kevytsoraa. Omani laitoin mullattomaan kasvupohjaan, jossa on kookosta, perliittiä ja kevytsoraa. Näin kasvupohja kuivuu nopeammin ja pysyy kuohkeana, mikä torppaa juurimädän syntyä.
Uuteen ruukkuun kasvi pitää laittaa noin kahden/kolmen vuoden välein. Toki, jos kasvupohja täyttyy juurista, täytyy se laittaa isompaan ruukkuun aikaisemmin. Paras ajankohta on kevät tai kesä. Olen laittanut laikkuvehkan myös semihydroon ja se on viihtynyt siinä erinomaisesti. Ruukun vaihdon yhteydessä kasvin voi jakaa, jos se on tehnyt sivuversoja.