Tämän muulinkorvan (Syngonium Albolineatum) tilasin ulkomailta. Kasvi oli hyvässä kunnossa kuljetuksen jäljiltä. Vaihdoin kasvin heti mullattomaan kasvupohjaan, johon laitoin noin puolet kookosta ja loput perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, joten se sopii hyvin hiemana happamassa viihtyvälle muulinkorvalle. Perliitti ja kevytsora tekevät kasvupohjasta kuohkeamman ja vettäpäästävämmän, mikä saa kasvin juuret voimaan paremmin. Mikäli käytät multaa, voi senkin sekaan sekoittaa perliittiä, kaarnaa ja/tai kevytsoraa. Soraksi käy esim. ruukkusara, lecasora tai hydrosora. Ensilannoitteeksi sekoitin kasvupohjan pintaan muutaman lusikallisen matokakkaa. Matokakan olisi voinut sekoittaa koko kasvupohja-ainekseen, mutta unohdin, joten laitoin sitä ruukun pinnalle.
Albolineatumilla on nuorena nuolenpään muotoiset lehdet. Vanhemmalla yksilöllä lehdet liuskoittuvat kolmiosaisiksi. Keskimmäinen osa on suurempi kuin reunoilla olevat lehden osat. Tummanvihreissä lehdissä on vaaleat päälehtisuonet.
Kastella tätä muulinkorvaa voi, kun pintamulta on kuivaa useamman sentin syvyydeltä, ruukun koosta hieman riippuen. Itse käytän apuna kasvupohjaan tökättävää kosteusmittaria. Kasvi kastellaan, kun mittari menee punaiselle. Liikakasteltu muulinkorva kellastuttaa lehtiään ja janoisena se riiputtaa niitä.
Lannoittaa alan parin viikon päästä, sillä kasvini on keinovalon alla. Ilman lisävaloa lannoittaminen pitäisi lopettaa marraskuussa ja aloittaa taas helmikuussa. Merileväuutetta voi antaa myös talvisin. Mikäli laittaa multaa, ei sitä kannata lannoittaa heti istuttamisen jälkeen, sillä mullassa on ravinteita jokusiksi viikoiksi. Paras hetki mullan vaihtoon on kevät tai kesä.
Valon suhteen muulinkorvat eivät ole maailman vaativaisimpia kasveja. Omat muulini ovat 16,5W 4000K Airamin alla ja tekevät uutta kasvua kokoajan. Toki enemmänkin kasville voi valoa antaa. Annan valoa 12 h päivässä. Lamput ovat ajastimien päässä, joten ne vaihtuvat huolettomasti. Itä- tai länsi-ikkuna on kasville paras sijoituspaikka, eteläikkuna on kesällä liian kuuma.
Muulinkorvani ovat sopeutuneet mielestäni hyvin kuivaan huoneilmaan, eivätkä ole kaivanneet ilmankostutinta. Toki kosteassa ilmassakin muulinkorva viihtyy. Sumuttelen muulejani silloin tällöin muistaessani ja välillä vien ne suihkuun. Mikäli käytät pelkkää multaa, kannattaa kasvupohja suojata suihkussa vedeltä esimerkiksi muovipussilla. Mullattomat sekoitukset voivat kastua suihkussa, kuten myös multa, jossa on seassa jotain kuohkeuttajaa, kuten perliittiä ja/tai kevytsoraa. Umpiruukussa olevaa kasvia ei kannata viedä suihkuun, sillä muovillakin suojattuun ruukkuun valuu usein vettä suihkussa ollessa ja kasvi hetken päästä ui ruukkuun eksyneessä vedessä.
Uusi kasvini joutui muutaman viikon karanteeniin kauaksi muista kasveistani. Muulinkorva näytti kyllä terveeltä ja hyväkuntoiselta, joten siinä tuskin ötököitä on, mutta varmuuden vuoksi se joutui eristyksiin.