Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Orm Nak

Tämä kasvi minun oli pakko saada. Omistan parisenkymmentä erilaista muulinkorvaa ja tämä on hieno lisä kokoelmaani. Tilasin kasvin Ruotsista Singelblomman nettikaupasta. Kasvi on myrkyllinen. Kasvaessaan se tarvitsee kasvutuen, ellei anna sen kasvaa valuvana esimerkiksi amppelissa tai kukkajalan päällä.

Orm Nakilla on vaaleanpunaiset tai punaiset lehdet yksilöstä ja valaistuksesta riippuen. Runsaassa valossa lehtien värit syvenevät ja kirkastuvat. Eteläikkuna on kuitenkin tälle kasville liian kuuma paikka kesäisin. Itä- tai länsi-ikkuna sopii paremmin. Liian hämärässä värit haalistuvat ja kasvu tyrehtyy.

Orm Nak on helppohoitoinen ja viihtyessään nopeakasvuinen. Vaarana on kuitenkin liikakastelu varsinkin talvella. Kasvupohja saa kuivua pinnasta useamman sentin kasteluiden välissä. Täysin rutikuivaksi kasvupohjaa ei kannata päästää. Lannoittaa voi helmikuusta marraskuulle jokaisella tai joka toisella kastelulla. Kasvi tarvitsee melko paljon ravinteita, jotta väri pysyy kirkkaana.

Orm Nakille laitoin kasvupohjaksi kookosta, perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa noin suhteessa 4:2:1:1. Jos käytät multaa, kannattaa sitä kuohkeuttaa esimerkiksi perliitillä tai ruukkusoralla. Näin kasvin juuret viihtyvät paremmin, kun kasvupohja ei ole liian tiivis.

Orm Nak, niinkuin muutkin muulinkorvat, sopeutuu melko hyvin kuivaan huoneilmaan, mutta sen saa oikein onnelliseksi sumuttelemalla sitä päivittäin tai pitämällä sitä ilmankostuttimen läheisyydessä. Suihkuunkin kasvin voi silloin tällöin viedä, mikäli kasvupohja on vettäpäästävää. Jos pelkäät, että kasvupohja kastuu suihkussa liikaa, voi ruukun ympärille sitoa muovipussin, joka estää enimmän veden pääsyn kasvupohjaan.

Kaksi viikkoa sitten istutettu Orm Nak tekee jo uutta lehteä.

Orm Nakia lisätään pistokkaista. Muulinkorvien pistokkaat ovat yleensä nopeita juurtumaan. Olen itse juurruttanut niitä onnistuneimmin perliitissä, mutta olen laittanut pistokkaan myös suoraan kasvupohjaan ja se lähti nopeasti kasvamaan. Myös vedessä tai sammalessa pistokkaita voi juurruttaa. Sammal on vaikea irrottaa syntyneistä juurista, siksi itse suosin perliittiä.

https://singelblomman.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *