Tämä köynnösvehka on ollut hankintalistalla jo jonkin aikaa. Olin ajatellut tilata sen ulkomailta, kun ilmat lämpenevät, mutta se tupsahtikin eteeni Pirkkalan Bauhausissa. Niinpä kiikutin kasvin kasvinpakkauspisteen kautta kotiini.
Kasvi oli umpimärässä turvemullassa, joten vaihdoin sille kasvupohjan heti, kun pääsimme kotiin. Laitoin sille mullattoman luottosekoitukseni, johon laitoin vajaa puolet kookosta ja hieman yli puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Mikäli olisin käyttänyt multaa, olisin laittanut senkin sekaan samaisia aineksia, jotta kasvupohja ei ole liian vettäpidättävä. Näin kasvi ei altistu juurimädälle niin helposti. Kaarnaa laitoin happamoittamaan kasvupohjaa, sillä köynnösvehkat viihtyvät lievästi happamassa kasvupohjassa. Istutin kasvin pohjareijälliseen muoviruukkuun.
Philodendron brandtianumia tavataan luonnossa Perussa, Boliviassa, Brasiliassa, Ecuadorissa ja Kolumbiassa. Kasvi pitääkin korkeasta ilmankosteudesta. Sitä kannattaakin sumutella päivittäin tai hankkia kasville ilmankostutin talveksi, kun huoneilma on kuivaa.
Kasvilla on oliivinvihreät/ hopeiset ja sydämenmuotoiset lehdet. Kasvutapa on köynnöstävä. Kasville kannattakin laittaa jokin kasvituki tai sitten sen voi laittaa amppeliin roikkumaan. Kasvi tekee kiipeävänä isompia lehtiä kuin roikkuvana. Kasvi viihtyy myös terraariossa. Brandtianumia sanotaan nopeakasviseksi.
Vielä en ole kasviani lannoittanut kuin matokakalla ja merilevällä. Aloitan lannoituksen parin viikon päästä, kun kasvi on kotiutunut uuteen ruukkuunsa. Kasvi pääsi keinovalon alle. Mikäli kasvi ei ole keinovalon alla, lannoitus kannattaa aloittaa vasta helmikuun lopulla. Lannoitan keväällä ja syksyllä joka toisella kastelulla, kesällä lannoitan ehkä hieman useammin.
Brandtianum pitää valosta, mutta eteläikkuna on sille kesällä liian kuuma paikka.
Kastelen kasvin, kun kasvupohja on kevyesti kuivahtanut. Janoisena kasvi rullaa lehtiään ja liikakastelu saa kasvin tiputtamaan lehtiään.
Kasvia lisätään pistokkaista.