Tämä nopeakasvuinen köynnösvehka puhdistaa hyvin huoneilmaa. Philodendron Domesticum on kotoisin Etelä-Amerikan trooppisilta seuduilta, joten se pitää lämmöstä ja on herkkä vedolle. Sitä ei siis kannata talvella pitää ulko-oven lähellä. Kasvi on myrkyllinen.
Tämä keltalehtinen Lemon Lime tarvitsee hieman enemmän valoa, kuin vihreälehtinen serkkunsa, sillä sen keltaisissa lehdissä ei ole niin paljon yhteyttävää lehtivihreää. Kasvi ei kuitenkaan välitä keskipäivän kuumasta kesäauringosta, joten kesällä paras paikka kasville on itä- tai länsi-ikkuna. Liian pimeässä kasvin kasvu jää honteloksi.
Kasvi voi kasvaa pitkäksi, joten se tarvitsee tukikepin, ellet laita sitä amppeliin rehottamaan. Pituutta saa pidettyä aisoissa latvonnalla. Latvoessa syntyneet pistokkaat voi juurruttaa vedessä tai jossain kasvupohjassa, kuten sammaleessa tai perliitissä. Kasvi soveltuu myös ilmajuurrutukseen, jossa kasvin rungon ympärille ilmajuurien nystyräkohtaan asetellaan esim kosteaa sammalta, jonka ympärille laitetaan esimerkiksi kelmua. Näin pistokas kasvattaa juuret ennen sen irrottamista emokasvista, ja onnistumismahdollisuudet juurrutuksessa kasvavat.
Kasvin juuret ovat herkät mädäntymiselle, joten kasvupohjan kannattaa päästää pinnalta kuivaksi kasteluiden välissä. Kasvupohjasta voi tehdä ilmavamman lisäämällä mullan joukkoon puolet kevytsoraa tai perliittiä. Omani laitoin kookospohjaiseen sekoitukseen, jossa on myös kaarnaa, perliittiä ja hydrosoraa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa (philodendron viihtyy hieman happamassa maassa) ja perliitti sekä hydrosora tekevät pohjasta vettäpäästävämmän.
Liikakastelu saa kasvin kellastamaan lehtiään, mitä voi lehtien keltaisen värin takia vaikea huomata, mikäli kasvia ei tutki läheltä. Kesäisin köynnösvehkaa voi lannoittaa joka kastelulla, syksyllä ja talvella vain kerran kuussa, ellei kasvi ole kasvivalojen alla. Myös kuiva huoneilma voi vaivata kasvia. Sitä kannattaakin sumutella, ellet omista ilmankostutinta.
Philodendron domesticum Lemon Lime kukkii harvoin, sillä kasvi aloittaa kukinnan vasta 20-vuotiaana. Uuteen ruukkuun kasvin voi laittaa joka kevät tai kun juuret ovat vallanneet vanhan ruukun. Ruukunvaihdon yhteydessä kannattaa mahdolliset pienet sivuversot irrottaa emokasvista ja laittaa ne omiin ruukkuihinsa.