Kasvilla on paksut, ovaalinmuotoiset lehdet, joissa on erilaisina kuvioina valkoista, kermanvalkoista, vaalean vihreää ja tummanvihreää väritystä. Jokainen lehti on kuvioinniltaan uniikki. Lehtien valkeat värit muuttuvat vaaleanvihreiksi lehtien vanhentuessa. Jose Buonon lehdet voivat kasvaa reilusti yli puolimetrisiksi ja luonnossa kasvi voi ajan kanssa saada metrejä mittaa. Ruukussa kasvi kasvaa yleensä maltillisemmin. Kasville kannattaa kuitenkin laittaa jokin kasvituki, jota pitkin se voi kiivetä ja johon sen saa kiinnitettyä.
Philodendron Jose Buono on myrkyllinen sekä ihmiselle että eläimille kuten muutkin köynnösvehkat.
Jose Buono kannattaa laittaa länsi- tai itäikkunalle. Eteläikkuna saattaa olla kesällä kasville liian kuuma paikka, kuuma keskipäivän auringonpaiste voi polttaa kasvin lehdet, varsinkin niiden vaaleat osat. Runsaassa valossa kasvi kuitenkin kasvaa nopeammin ja tekee isompia lehtiä. Sanotaan, että huonossa valossa myös lehtien variegaatio vähenee. Omani pääsee tulokaranteenin jälkeen 50W keinovalon alle.
Jose Buonon pitäisi sopeutua melko hyvin kuivaan huoneilmaan, se kuitenkin tropiikin kasvina nauttii sumuttelusta tai ilmankostuttimen seurasta. Kasvi on herkkä kylmälle, joten sitä ei kannata talvella sijoittaa tuuletusikkunan tai ulko-oven viereen. Kasvi voi kasvaessaan silloin tällöin kuolettaa alimman lehtensä. Yhden lehden kellastumista ei tarvitse heti pelästyä.
Olen kastellut kasvia vasta, kun kasvupohja on päässyt melko kuivaksi. Janoisana kasvi riiputtaa lehtiään. Lannoittanut olen joka toisella kastelulla ja jatkan lannoitusta myös talvella, koska kasvi saa keinovaloa. Mikäli kasvi ei saa lisävaloa talvella, voi lannoitusta reilusti vähentää marraskuulta helmikuulle.
Laitoin kasville mullattoman kasvupohjan, johon laitoin vajaa puolet kookoskuitua ja loput perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Jos olisin käyttänyt multaa, olisin valinnut viherkasvimullan ja olisin laittanut senkin sekaan ainakin kolmasosan kevytsoraa tai perliittiä kasvupohjaa kuohkeuttamaan. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on Jose Buonon mieleen. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa.
Isot lehdet keräävät paljon pölyä. Kasvi kannattaakin viedä silloin tällöin suihkuun. Jos kasvi on kovin vettä pidättävässä kasvupohjassa kuten pelkässä mullassa, kannattaa ruukku suojata muovipussilla ennen suihkuun viemistä. Omani sai niin ilmavan kasvupohjan, että sen voi viedä suihkuun suojaamatta.
Uuteen ruukkuun kasvi laitetaan, kun vanha on täynnä juuria. Kasvi on verrattain hidaskasvuinen, joten kauhean usein sitä ei pitäisi joutua tekemään. Jos kasvi kasvaa liian korkeaksi, voi sen latvoa. Paras ajankohta latvomiseen on kevät tai kesä. Pistokkaat voi juurruttaa esimerkiksi vedessä, sammalessa tai perliitissä. Pistokkaan juurtuminen voi viedä viikkoja. Korkea ilmankosteus, lämpö ja runsas valo nopeuttavat juurtumista.
Alla linkki kasvikauppaan: