Värinokkonen eli viralliselta nimeltään isokirjopeippi (Solenostemon scutellatioides) on helppo kasvatettava ja sopii sekä ulkoistutuksiin, että sisälle viherkasviksi. Värinokkosia on lukemattomia erilaisia, niiden lehtien koko, väri ja muoto vaihtelevat suuresti lajikkeiden välillä. Yhteistä kaikille ovat loistavat värit lehdissä ja nopea kasvutapa. Kasvi saattaa kukkia, mutta kukat pitää napsia pois, jotta lehtien värit eivät haalistu. Kasvi tarvitsee myös todella runsaasti valoa, jotta lehtien väri pysyy hyvänä. Talvella se kannattaa laittaa lisävalon alle, mikäli mahdollista.
Ilman lisävaloa kasvin kasvattaminen talven yli voi olla hankalaa. Siksi onkin suositeltavaa ottaa kasvista pistokkaita syksyllä, joista saa uuden kasvin talven aikana ränsistyneen tilalle. Kasvi juurtuu ja kasvaa nopeasti ja hyötyy latvomisesta, jolloin se kasvaa tuuheammaksi.
Varsinkin talvella värinokkonen kannattaa laittaa eteläikkunalle, mikäli lisävaloa ei ole. Kesällä eteläikkuna käy myös, mutta silloin täytyy kasvia muistaa kastella usein, sillä auringossa kasvi on todella janoinen. Kasvi kannattaa totuttaa eteläikkunaan, pitämällä esimerkiksi verhoja kiinni keskipäivällä, kun paiste on kuumimmillaan.
Kasvin voi istuttaa esimerkiksi havu-rodomultaan. Mullan joukkoon kannattaa laittaa esimerkiksi kevytsoraa, jotta kasvupohja olisi hieman ilmavampi. Omani on kookos-perliitti-kaarna-hydrosora- seoksessa, jonka päällä on koristeena imeytysraetta. Kasvi pitää happamasta, joten jos laitat tavallista viherkasvimultaa, kastele kasvi istutuksen jälkeen laimennetulla kahvilla, jotta kasvupohja happamoituisi hieman. Anna värinokkoselle kahvia muutaman kuukauden välein loraus, mikäli se on tavallisessa mullassa. Laimenna kahvi vedellä suhteessa 2 osaa vettä ja 1 osa kahvia. Liika typpi lannoitteessa saa värinokkosen värit haalistumaan. Siksi kannattaakin antaa kukkiville kasveille tarkoitettua lannoitetta. Se saattaa innostaa värinokkosen kukkimaan, mutta kukat voi aina nyppiä pois viemästä kasvilta energiaa.
Kasvin voi joutua uudelleenistuttamaan saman kesän aikana jopa kahdesti, kasvuvauhti voi olla nopeaa, jos kasvi viihtyy hyvin. Värinokkosta voi lannoittaa melko reippaalla kädellä kasvukautena. Talvella marraskuusta helmikuuhun lannoitusta pitää vähentää. Lisävalon alla olevaa kasvia voi lannoittaa hieman talvellakin.
Värinokkonen kannattaa laittaa melko isoon ruukkuun. Näin sillä on tilaa kasvaa, eikä kasvualusta kuivu niin nopeasti. Värinokkonen pitää kosteudesta ja se alkaa janoisena riiputtamaan lehtiään. Kasvupohja täytyykin pitää koko ajan hieman kosteana. Kasvi pitää myös suihkuista ja sumuttelusta. Kaakkois-Aasian rikkakasvina se pitää lämmöstä, joten sitä ei kannata laittaa kovin vetoisaan paikkaan.