Huonekasvit

Esittelyssä vesikasvi palleroahdinparta

Ultimaattisen suloinen palleroahdinparta eli ahdinpallero ei oikeastaan ole kasvi vaan levä. Luonnossa sitä esiintyy ympäri maapalloa matalissa järvissä. Se on tummanvihreä ja kasvaa pallon muotoiseksi. Levä kasvaa hitaasti, mutta voi kasvaa halkaisijaltaan yli 10 cm:n levyiseksi. Omani ovat halkaisijaltaan noin 3,5 cm. Levää lisätään jakamalla.

Palleroahdinparta on todella helppohoitoinen. Lisäilen sen lasimaljaan vettä noin viikon välein, kun vettä haihtuu astiasta. Muuta hoitoa pallerot eivät tarvitse, kuin ravinteita ja uuden veden muutaman viikon välein, kun vesi alkaa harmaantua. Välillä maljaa voi heiluttaa, jotta pallero liikkuu hieman. Silloin se pysyy paremmin pallon muotoisena.

Ravinteina minulla on ollut Prodacin Nutronfloraa ja Nutronferroa, joita olen antanut vuorotellen.

Olen käyttänyt mietoa annostusta Prodacin Alga Control levänestoainetta. Vaikka palleroahdinparta on levä, se ei ole ottanut levänestoaineesta itseensä. Vesi pysyy paremmin kirkkaana, kun siihen lisää hieman levänestoainetta. Palleroahdinparta myös itsessään torjuu muita leviä käyttämällä leville sopivia ravinteita vedestä.

Veden optimaalisin lämpötila olisi 20-24°C. Palleroahdinparta selviää kuitenkin 5-28°C lämmöissäkin. Levä ei kaipaa juurikaan valoa, mutta ei siitä ole sille haittaakaan. Suorassa auringossa en ole omaani pitänyt.

(5) Kommentit

  1. Suski says:

    Kuinka usein lannoitat?

    1. Hanna says:

      ihan mietoa vesiviljelyyn tarkoitettua lannoitetta voi laittaa. Mä olen pitänyt kyllä ihan vettä suurimman osan ajasta.

  2. Mai-Lis Seppä says:

    Hei, itselläni on muutama ahdinpallero. Mietin vaan voiko sitä muotoilla pallomaisemmaksi leikkaamalla? Joko olet lisännyt palleroa jakamalla?
    Kiitti etukäteen.
    Yst Mai-Lis

    1. Hanna says:

      En ole kokeillut leikkaamista, mutta luulisi onnistuvan. En ole jakanut omiani.

      1. Benny says:

        Paras olisi kai että se pyörisi veden virran mukana akvaariossa. tällä tavalla se pysyy pyöreänä luonnossa. Jos on seisovaa vettä sitä voi varovasti puristaa kädessä kraanan alla samalla kuin vaihtaa veden. Näin se puhdistuu samalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *