Sisäkasvien ikkunasta saama valo (varsinkin syksyllä ja talvella) ei tule ylhäältä päin vaan sivusta. Keinovalo on helpompi laittaa valaisemaan suoraan ylhäältä, mutta keinovalonkin valokeilan sivuilla olevat kasvit saavat valoa sivusta. Tämä aiheuttaa sen, että kasvi kasvaa vinoon. Kasveja kannattaakin aina silloin tällöin käännellä, jotta kasvu pysyisi symmetrisenä ja suorana. Jotkin kasvit eivät kuitenkaan välitä kääntelystä. Esimerkiksi kliivia voi möksähtää, mikäli käännät sitä.
Vinoon kasvava kasvi näyttää hassulta, alkaa kaatuilla ja voi jopa mennä poikki. Siksi keinovalo kannattaa yrittää aina asentaa kasvin yläpuolelle.
Toiset kasvit kaipaavat kääntelyä useammin kuin toiset kasvit. Esimerkiksi caladiumit, alocasiat, muulinkorvat ja kolmiokäenkaali ja kaikki nopeakasvuiset kasvit, kuten värinokkoset kannattaa kääntää muutaman päivän välein. Paksuvartiset ja hidaskasvuiset kasvit, kuten kumipuu, kaipaa kääntämistä ehkä noin kerran kuussa. Rentovartiset kasvit tarvitsevat kääntelyä useammin.
Kasvit myös kääntävät lehtensä valoa kohti. Ikkunalla olevien kasvien ”parempi puoli” näkyykin usein ulospäin, kun sisällä saa katsella lehtien alapintoja. Esimerkiksi kuvaamisen takia käännän nämä kasvit ennen kuvan ottamista.
Ikkunalla olevien amppeleiden kääntely on hieman hankalaa, joten tyydyn kääntämään niitä silloin tällöin, kun jaksan kantaa jakkaran kiipeämistä varten.
Liian harvoin käännellyn kasvin varsi voi kasvaa kieroksi kuin korkkiruuvi. Näin on minulla käynyt reunustraakkipuulle, joka on lisäksi saanut matkan varrella liian vähän valoa ja varsi on jäänyt honteloksi.
Talvella ikkunoilla vähällä valolla olevia kasveja ei kannata käännellä, sillä lehtien suuntaaminen valoa kohti vie kasvilta energiaa, mitä muutenkin on vähän valon puutteen takia.