Talvi tekee tuloaan ja ilmat kylmenevät. Se onkin hyvä huomioida, mikäli ostaa kaupasta kasveja tai joutuu esimerkiksi muuttopuuhiin. Kasvien kuljetuksessa on muutama kikka, joilla kasvit saa kylmästä ilmasta huolimatta elävinä perille.
Kasvi kannattaa muuttaa kylmällä ilmalla melko kuivalla kasvupohjalla. Sanotaan, että märkyys altistaa kasvin helpommin paleltumille.
Kasvi kannattaa pakata kuljetuksen ajaksi, kun lämpötila laskee alle 12°c. Esimerkiksi orkideat ja peikonlehti ovat arkoja kylmälle ja paleltuminen voi tapahtua muutamissa sekunneissa. Liika kylmyys saa kasvin lehdet lerpuiksi ja niihin voi ilmestyä tummia läikkiä. Tällöin kannattaa vioittuneet lehdet poistaa ja toivoa, että juurakko ei ole paleltunut ja kasvi lähtee uuteen kasvuun. Mikäli juurakko ja varren alapää on saanut liikaa kylmää, on kasvi roskiskamaa.

Helpointa kaupassa on kääriä kasvi paperin sisään. Yleensä paketointipaperia löytyy kaupasta, jossa kasveja myydään. Mitä kylmempi ilma on, sitä enemmän paperia tarvitaan. Kun ei olla vielä pakkasen puolella, ei paperia tarvitse olla kuin pari kerrosta, mikäli kannat kasvin vain autoon ja siitä heti kotiin sisälle. Auto kannattaa pitää lämpimänä, jos olet talvella kasvikaupoilla. Kasvi pitäisi aina kylmällä ilmalla kuljettaa, mikäli vain mahdollista, lämpimässä autossa, ei kylmässä tavaratilassa tai peräkärryssä.
Kovilla pakkasilla jätän yleensä kasvit kokonaan ostamatta, mutta esimerkiksi muuton takia voi kasveja joutua kuljettamaan kovillakin pakkasilla. Silloin kannattaa kasvit paketoida ensin runsaaseen sanomalehtikääreeseen ja kääreen voi vielä rullata pyyhkeen sisään halutessaan. Sanomalehtikääreet voi laittaa pahvilaatikoihin tai kannellisiin varastolaatikoihin ja niitä lämmittämään voi hankkia heat packejä. Niitä myyvät esimerkiksi terraaariokaupat ja jotkin kukkakaupat. Ne maksavat noin euron kappale ja tuottavat lämpöä pakkauksesta riippuen 24-72 tuntia. Pahvilaatikko kannattaa kunnolla sulkea teipillä, jotta kylmä ilma ei pääse laatikkoon.

Mikäli ei halua ostaa tai ei löydä heat packeja, voi niiden tilalla käyttää kuumalla vedellä täytettyjä juomapulloja. Myös kylmälaukkuja ja termopusseja voi hyödyntää kasvien kuljetuksessa, mikäli sellaisia omistaa.
Todella isojen kasvien pakkaaminen on hankalaa. Itse laittaisin ison kasvin jätesäkin sisään kuumavesipullon tai heat packin kanssa ja sitten käärisin kasvin varovasti esimerkiksi viltin tai makuupussin sisään. Myös hallaharsoa voi käyttää, mikäli sellaista omistaa. Oikein suuren kasvin kanssa voi joutua harkitsemaan latvomista, mikäli kyseessä on esimerkiksi joka suuntaan rehottava peikonlehti.
Pakatun kasvin kannattaa antaa olla pakkauksessaan sisällä puolisen tuntia kotiin saapumisen jälkeen. Näin paketti lämpiää pikkuhiljaa. Pahinta kasville ovat äkkinäiset lämmönvaihtelut.