Minulla on köynnösvehka, jonka tarkemmasta lajikkeesta minulla ei ole tietoa. Kasvilla on sammalkeppi tukenaan ja se on kasvanut kevään ja kesän aikana paljon. Lehtien ja sammalkepin paino on saanut kasvin kaatuilemaan aina sitä siirtäessä tai kääntäessä. Mielessä onkin ollut, että köynnösvehka pitäisi vaihtaa isompaan ruukkuun, joka ei kaatuisi aivan niin helposti. Kasvualusta myös kuivuu pienessä ruukussa melko nopeasti ja varsinkin näin kuumana kesänä kasvia on saanut kastella kovin tiheään tahtiin.

Laitoin halkaisijaltaan muutaman sentin kasvin edellistä ruukkua isompaan ruukkuun pohjalle pari kourallista pestyä hydrosoraa. Näin ruukun pohjalle valuva ylimääräinen vesi virtaa hyvin ulos ruukusta. Musta muoviruukku on Elhon valmistama ja ostin sen Bauhausista.

Köynnösvehka oli tarttunut ilmajuurilla sammalkeppiin, joten se piti nostaa ylös samalla, kun nostin kasvinkin ylös vanhasta ruukustaan. Kasvi irtosi ruukusta melko helposti, juuret olivat jonkin verran tarttuneet ruukun pohjaan.
Käytän mullattomia kasvupohjia ja koska köynnösvehka oli jo valmiiksi mullattomassa, kookospohjaisessa seoksessa, ei juuria tarvinnut puhdistaa vanhasta kasvupohjasta. Mikäli kasvi olisi ollut mullassa, pitäisi juuret yrittää puhdistaa siitä kokonaan ennen mullattomaan kasvupohjaan siirtoa. Laitoin juuripaakun isompaan ruukkuun ja lisäsin reunoille mullatonta seosta jossa on puolet kookosta, noin kolmasosa perliittiä ja loput kaarnaa ja kevytsoraa. Vehkat pitävät hieman happamasta kasvupohjasta ja kaarna (Kekkilän orkideamulta)on hieman hapanta. Siksi sitä kannattaa laittaa vehkojen kasvupohjaan. Perliitti ja kevytsora tekevät kasvupohjasta kuohkeampaa ja vettäpäästävämpää, jolloin kasvin juuret viihtyvät paremmin.
Kasvupohjan pinnalle sekoitin reilun ruokalusikallisen matokakkaa ensipiristykseksi vastaistutetulle. Vein kasvin nopeaan suihkuun, missä lehdet puhdistuivat pölystä, kasvupohja kastui tasaisesti ja kunnolla ja sammalkeppi kastui kokonaan. Kostea keppi saa kasvin kiinnittymään keppiin paremmin ilmajuurillaan ja kasvin ympärillä ilmankosteus nousee, mikä saa kasvin viihtymään.
Suihkun jälkeen kastelin kasvin tilkalla merilevävettä ja laitoin kasvin pohjoisikkunalle elpymään ruukunvaihdosta. Pohjoisikkunalla aurinko ei näin kesälläkään porota kuumasti, joten se on hyvä paikka kasville, joka on juuri istutettu tai uudelleenistutettu. Omalle paikalleen kasvi pääsee parin päivän päästä. Lannoittamisen Puutarhan Kesällä aloitan parin viikon kuluttua, siihen asti kasvi saa merilevävettä, mikäli se kaipaa kostuketta.