Huonekasvit

Muulinkorvan varren juurrutus perliitissä ennen pistokkaan leikkaamista

Muulinkorva (Syngonium) Red Arrown pistokkaat ovat olleet minulle aina haasteellisia. Pistokkaiden lehdet kellastuvat helposti ja lopulta tippuvat irti varresta. Jäljelle on jäänyt pelkkiä ohuita tikkuja, joiden juurtuminen ja kasvuunlähtö on ollut heikkoa tai erittäin hidasta.

Päätinkin kokeilla, saisiko köynnöstämään lähteneen varren juurrutettua ennen pistokkaan leikkaamista, jolloin kasvista voisi irrottaa valmiiksi juurtuneen latvan.

Perinteinen ilmajuurrutus olisi voinut toimia. Olisin siis voinut kääriä varren ympärille märkää sammalta ja sammalen ympärille kelmua ja asettaa möykyn pöydälle. Juurtumistuloksien seuraaminen on kuitenkin möykyn kanssa hieman hankalaa, kun kelmua pitää avata ja sammalta kaivella juurten etsinnässä.

Otinkin kaapista matalan ja läpinäkyvän pakastusrasian, jonka täytin perliitillä. Kaadoin rasian pohjalle noin sentin verran vettä. Vesirajaa on helppo seurata läpinäkyvästä rasiasta. Asettelin muulinkorvan varren kevyesti perliitin alle kuitenkin niin, että varsi ei osunut suoraan veteen vaan jäi vesirajan yläpuolelle. Varsi ei oikein meinannut asettua perliittiin, vaan nousi koko ajan ylös perliitistä. Korjasin tilanteen pienellä kivellä, jonka asettelin varren ja perliitin päälle painoksi. Vartta perliitin alle jäi noin 4cm.

Sijoitin viritelmän kasvivalon alle. Koska on lämpöisiä kelejä, vettä saanee lisätä rasiaan melko usein. Rasian olisi haihtumisen vähetämiseksi voinut kelmuttaa, mutta en jaksanut alkaa säätää kelmun kanssa. Toiveissa olisi, että juuria alkaisi syntyä parissa viikossa, mutta saapi nähdä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: