Huonekasvit Kukkakaupat

Pop Up huonekasvikaupan avaus lähenee!

Pop up huonekasvikaupan avaamiseen on enää viikko. Kauppa aukeaa viimeistään tiistaina 26.4. Haluan varmistaa, ettei kenenkään asiakkaan ostama kasvi palellu kotimatkalla, joten kauppa aukeaa hieman säiden mukaan.

Eilen posti toi kasveille tarkoitetut taimikassit, pakkauspaperia ja narua, joten kaikki alkaa olla kauppaa varten valmiina. Maksupääte ja kassakone odottavat tositoimia, samoin kuin kaikki myytävät kasvit on nyt istutettu ja niitä on asunto pullollaan. Odotankin kaupan aukeamista, sillä en ole juurikaan voinut ostaa uusia kasveja koko talvena tilanpuutteen takia. Istutettujen kasvien lisäksi kauppaan tulee tarjolle myös pistokkaita. Laskin istutetut kasvit ja niitä on yli 300. Eri lajikkeita on useita kymmeniä ja tarjolle tulee paljon yksittäiskappaleita. Painopiste on vehkakasveissa, mutta muitakin kasveja löytyy runsaasti. Valikoimassa on niin rönsyliljaa kuin harvinaisuuksiakin.

Kaupan osoite on Puutarhakatu 29, Tampereen keskustassa kirjasto Metson takana. Tila on pieni, joten vien sinne hyllyköt, joihin kasveja saa moneen kerrokseen esille. Kauppa on auki tiistaista lauantaihin kello 12-17.

Pieniä hankintoja on vielä, kuten teippiä jne. Jokaiselle kasville pitäisi myös vielä askarrella puutikku, jossa on kasvin suomenkielinen nimi ja kasvitieteellinen nimi. Niissä menee jokin tovi, aloitin homman muutama päivä sitten ja vielä on yli puolet tikuista tekemättä. Keppeinä käytän Bilteman sytyketikkuja. Hommaa on hidastanut se, että joudun tarkistamaan joka toisen kasvitieteellisen nimen kirjoitusasun, jotta tikkuihin ei tule kirjoitusvirheitä.

Kaikki kasvit ovat mullattomassa kookospohjaisessa kasvupohjassa. Kauppaan tulee myös myyntiin samaa kasvupohjaa, jota voi ostaa litroittain. Lähes kaikki kasvit on istutettu kierrätysruukkuihin, joita olen saanut kukkakaupoista. Kasveja on lannoitettu luomulannoitteella ja ne ovat kaikki kotimaassa istutettuja pistokkaita ja jakopaloja. Myös siemenistä olen kasvattanut jonkin verran kasveja myyntiin.

(1) Kommentti

  1. Jones says:

    Oooh, en malta odottaa! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: