Rikki (S) on maapallolla kuudenneksi yleisin alkuaine. Rikki on kasveille elintärkeä sivuravinne. Se osallistuu valkuaisaineiden rakentamiseen ja vaikuttaa kasvin lehtivihreä-pitoisuuteen. Rikin puutoksessa koko kasvin kasvu hidastuu ja muiden ravinteiden (erityisesti typen) hyödyntäminen häiriintyy. Rikin tarve vaihtelee eri kasveilla. Hyötykasveista esimerkiksi runsaasti valkuaisaineita sisältävät rypsi ja palkokasvit tarvitsevat rikkiä paljon; jopa yhtä paljon kuin fosforia.
Rikin puutos alkaa näkyä ensin uusissa lehdissä. Uudet lehdet menevät keltaisiksi tai vaaleanvihreiksi ja jäävät pienemmiksi kuin vanhat lehdet. Uudet lehdet voivat olla punertavia ja reunat ruskistuneet. Kukinta voi olla vähäistä ja ja kukat epämuodostuneita. Joillain kasveilla lehtisuonet jäävät vaaleiksi. Myös siementuotanto vähenee ja siemenet ovat pieniä.
Rikin puutos voi syntyä, jos käyttämässäsi lannoitteessa on vähän tai ei yhtään rikkiä tai unohdat lannoittaa kasvia kasvukaudella. Kasvupohjan liian matala pH (alle 5,2) vaikeuttaa rikin imeytymistä. Huonekasveilla Suomessa tämä on kuitenkin harvinaista, sillä hanavetemme on yleensä neutraalia tai hieman emäksistä. Kasvupohjan märkyys heikentää rikin saamista kasvupohjasta. Märkyys voi jatkuessaan lisäksi tuhota koko juuriston, jolloin kaikkien ravinteiden otto häiriintyy.
Mikäli lannoitteessasi on vähän tai ei ollenkaan rikkiä, kannattaa sitä antaa omasta pullostaan. Esimerkiksi Bionovalla on tuote nimeltä Vitasol Stimulator, joka sisältää rikkiä. Tätä voi antaa kasveille silloin tällöin kasvukaudella, varsinkin jos kasvi kukkii. Tuotetta myy esimerkiksi Vplux Oy. Luonnonvalon varassa olevia huonekasveja tulisi lannoittaa helmikuulta marraskuulle, keinovalossa olevia lannoitetaan talvellakin.