Ikkunoilla ilman lisävaloa olleet kasvit ovat viettäneet hiljaiseloa marraskuulta asti. Kasvua ei ole juurikaan ollut koko talvena ja lehtiäkin on hieman tummunut/ kellastunut vanhimmista alkaen. Ikkunoilla olevat kasvit ovat saaneet viimeksi lannoitetta marraskuussa,koska ei kasvuakaan ole ollut.
Suurin osa kasveistani on keinovalojen alla ympäri vuoden, nämä kasvit saavat lannoitetta talvellakin. Uudessa kodissamme on melko vähän ikkunatilaa kasveille. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on molemmissa puolisentoista metriä eteläikkunaa. Lastenhuoneista löytyy itä- ja länsi-ikkunat, mutta en ole viitsinyt vallata lastenhuoneita kasveilla. Myös muutama pohjoisikkuna löytyy, mutta niiden edessä ei kasveille ole tilaa.
Tällä hetkellä eteläikkunoilla on kaikenlaista kasviseurakuntaa. Ennen kesää yritän laittaa ikkunoille ne kasvit, jotka kestäisivät paahdetta. Ainakin muulinkorvat ja köynnösvehkat muuttanevat pois ikkunalta ennen kesää. Ikkunassa on sälekaihtimet, joilla valon ja paahteen määrää saisi säädeltyä, mutta en oikein luota muistiini, että muistaisin säädellä sälekaihtimia..
Ajattelin sijoittaa muulinkorvien ja köynnösvehkojen tilalle ainakin kiinanruusun ja aloe veran. Tyräkit, anopinkielet, kahvi ja traakkipuut saavat jäädä eteläikkunalle, mutta begoniat, laikkuvehkat ja samettilehti hieman mietityttävät. En haluaisi kärventää kasvejani.
Lisääntynyt valo on saanut eteläikkunalla muutamat kasvit jo heräämään. Köynnösvehkalla, enkelinsiivellä, laikkuvehkalla ja muulinkorvalla on lehtirulla tekeillä ja tyräkit alkavat lähteä kasvuun. Myös samettilehti on piristynyt ja uusissa lehdissä on paljon violettia karvaa. En ole vielä antanut eteläikkunan kasveille lannoitetta, mutta kohta se on ajankohtaista. Aloitan lannoituksen yleensä puolikkaalla annostuksella. Eteläikkunalla lannoittaa voi jo helmikuun alussa, muilla ikkunoilla lannoittamisen kanssa kannattaa vielä hieman odotella.