Huonekasvit Kukkakaupat

101 huonekasvia

Viimeisen vuoden aikana huonekasvieni määrä on päässyt nousemaan yli sataan yksilöön. Kasvilajikkeita on hieman vähemmän, sillä joitain kasveja on useampi samaa lajiketta. Pääsääntöisesti kutakin kasvilajiketta on kuitenkin vain yksi kappale. Monesti kaupan kasveissa on samaan ruukkuun istutettu useampi kasvi. Iso osa kasveista viihtyy ruukussa parhaiten yksinään, joten erottelen nämä yksilöt omiin ruukkuihinsa. Yleensä jaan nämä erotellut kasvit ystäville ja jätän itselleni vain yhden.

Itäkkunalla olohuoneessa viihtyvät muun muassa tyräkit, varjoviikuna, nukkuleena triostar, muulinkorva ja värinokkonen.
Itäikkunalla ovat myös isomaijat hieman kauempana ikkunasta ja kaktukset, rahapuu ja tetrasperma lähempänä ikkunaa.

Kasvikokoelmaani mahtuu tavallisia kaikille tuttuja kasveja, kuten kultaköynnös, peikonlehti ja rahapuu, mutta seassa on myös muutama harvinaisuus kuten Philodendron White Princess ja Philodendron Pink Princess. Kokoelmassa on erilaisia maijoja ja muutama erilainen alokasia ja jokusia ilmakasveja. Pääsääntöisesti kasvini eivät ole suuria kukkijoita, mutta on seassa kiinaruusu, timanttiananas ja muutama orkidea. Orkideat tosin tuskin kukkivat enää ikinä minun hoivissani. 😀

Kukkanurkkauksessa valon alla tönöttävät alokasiat, philodendron Lime Fiddle, philodendron Pink Princess, ihmepensas, aarnipeikonlehti, seepramaija, kirjolehti, orkideat ja pitsilehdet.
Kukkatasolla lamppujen alla asuvat flamingonkukat, täplämaija, alokasia Zebrina, timanttiananas, huonekuusi ja laikkuvehka. Polkupyöräkukkatelineen sain syntymäpäivälahjaksi.

Kasveja ostan eri kukkakaupoista, mutta iso osa kasveista on saatu ystäviltä lahjaksi tai vaihdossa toiseen kasviin. Suosikki- kukkakauppojani Tampereella ovat Honkasen Puutarha ja Bauhaus. Paljon kasveja on tullut myös Ikeasta ja Prismasta. Ostoreissuja on tehty myös Viherpajaan Vantaalla sekä Viherlandiaan Jyväskylässä ja olen myös tilannut kasveja kotimaisista nettikaupoista, kuten Kasvimielisestä. Pari kasvia on tullut ulkomailta asti.

Kasvien karanteenihuoneessa on tällä hetkellä maija, laikkuvehka, peikonlehti, isoleopoldinkukka, huonesaarni ja philodendron White Princess.

Kasveja on eniten olohuoneessa, mutta niitä on sijoiteltu myös makuuhuoneisiin ja kylpyhuoneeseen. Kasvivalojen ansiosta kasveja on voinut laittaa myös pimeämpiin paikkoihin.

Vierashuonetta koristavat Alokasia Polly, flamingonkukka, peikonlehden pistokas ja pilkkubegonia.
Makuuhuoneessa ilmaa puhdistavat palmuvehka Raven, nukkaitulehti, muorinkukka Rain Drop, anopinkieli ja kirjotähti. Apuna heillä on kasvilamppu.

Olen viehättynyt erityisesti vehkakasveihin. Ne pitävät yleensä hieman kosteasta kasvupohjasta, joten minä innokkaana kastelijana tulen hyvin juttuun vehkojen kanssa. Vehkat eivät myöskään ole kovin vaativaisia valon suhteen, joten niitä voi sijoitella melko vapautuneesti pitkin asuntoa ja myös muiden kasvien varjoon.

Kylpyhuoneen pohjoisikkunalla viihtyvät minikasvini aloe, pitsilehti, pickle plant, keihäsanopinkieli ja Hoya kerrii. Vähäinen aurinko ja mieto lannoite pitävät kasvit pieninä.
Kylpyhuoneessa valon alla ovat juoru, orkidea, traakkipuu, muulinkorva ja laikkuvehka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: