Puutarha

Kesäkuun puolivälin kukkijoita

Helteet ovat saaneet pihan kukat kukkimaan. Viime vuonna päiväliljat ja ruskoliljat eivät jostain syystä kukkineet lainkaan, mutta tänä vuonna tilanne on eri ja kukkia on paljon. Ruskoliljat ovat suosikkejani kesäkuun puolivälin kukkijoista.

Hennot töyhtöangervotkin kukkivat sinnikkäästi, vaikka ne kasvavat suuren kuusen varjossa ja kukinta jää aina melko vähäiseksi. Kuusi on jo huonokuntoinen ja se on tarkoitus kaataa tänä kesänä, niin jatkossa angervotkin pääsevät ehkä kunnolla kukkimaan.

Ruohosipuli on kukkinut jo pidemmän aikaa ja olenkin kerännyt niistä jo aineksia useampaan kukkakimppuun. Ruohosipulin kukat ovat kestäviä leikkokukkia.

Suikeroalpi on suosikkini maanpeitekasveista ja se kukkii runsaana keltaisena mattona näin kesäkuussa.

Ketoneilikan kukat ovat todella kauniin punaiset ja kasvi kukkii pitkään. Etupihan eteläseinustalla ketoneilikka jo kukkii, takapihalla sitä on hieman varjoisammassa paikassa ja kukinta on vasta alkamassa. Ketoneilikka viihtyy hyvin paahteisella eteläseinustalla.

Päivänkakkara on hieman jäänyt kukkapenkissä muiden kukkien jalkoihin, mutta sinnikkäästi se nousee sieltä täältä kukkimaan. Päivänkakkara kukkii myös kauan.

Tarha-alpia saa kitkeä kukkapenkissä vähemmälle joka kesä, sillä se valtaa helposti alaa muilta kasveilta. Kasvi täyttyy keltaisilla kukilla näin kesäkuun puolessa välissä.

Myös ruusu on innostunut kukkimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *