Huonekasvit

Kevään merkkejä itäikkunalla

Itäikkunaa on varjostanut lopputalven aikana paksun lumipeitteen saanut valokate. Nyt kuitenkin muutamana aamuna on paistanut aurinko matalalta ja itäikkunamme viherkasvit ovat saaneet kauan kaivattua aurinkoenergiaa. Talvella itäikkunan kasveja on avittanut muutama kasvivalo ja kasvit ovat pysyneet hyvin hengissä. Kasvua ei kuitenkaan ole juurikaan ollut kuukauteen kahteen. Nyt aurinko sai useammassakin ikkunan kasvissa aikaan heräämisen ja uusia lehtiä aukeilee jälleen.

Neulavehkan kasvu oli loppukesästä huimaa. Sain latvoa kasvin kolmeen kertaan, jotta se ei olisi kasvanut liian pitkäksi. Kasvu kuitenkin hiljeni marraskuussa, kun päivät menivät lyhyiksi. Nyt se on taas oma itsensä ja tekee jokaiseen latvaan uusia lehtiä.

Vasta istutettu peikonlehden pistokas teki heti uuden lehden istutuksen jälkeen. Myös amppelissa oleva pieni peikonlehteni tekee neljää lehteä samaan aikaan.

Hoya kerrii on alkanut ojentaa pientä lehden alkua valoa kohti. Mikäli lehdistä haluaa pyöreän sydämen muotoiset, tarvitsee kasvi paljon valoa. Liian pimeässä lehdet jäävät soikeiksi.

Philodendron New Red teki talven aikana pari todella pientä lehteä. Saa nähdä saako kevätaurinko lehdistä hieman suurempia.

Pylvästyräkkikin heräsi kevääseen. Parin kuukauden hiljaiselon jälkeen se on alkanut tehdä uusia pikkuruisia oksia talven aikana latvottujen tilalle.

Alocasia Zebrina on ollut koko talven kaksilehtinen. Nyt sekin on innostunut tekemään uutta lehteä kuolettamiensa tilalle, kun on saanut parina aamupäivänä aurinkoa ikkunasta.

Kumiviikuna Tineke meni sekaisin latvonnasta ja auringosta ja alkoi tehdä lähes valkoisia lehtiä. Toivottavasti niihin tulisi jatkossa edes hieman yhteyttävää vihreää, jotta kasvilla on selviämismahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *