Minulla on jokusia erilaisia juoruja. Iso osa niistä on ollut talven lampun alla, mutta pari on joutunut selviämään ilman lisävaloa. Kasvilamppujen alla olevat juorut ovat ihan hyvässä kunnossa talven jäljiltä, mutta varsinkin ilman valoa ollut purppurajuoru oli surkean näköinen. Noin metrin päässä juorusta on yksi kasvilamppu, mutta sen valoteho ei riitä niin kaukaa purppurajuorua hellimään. Kasvi roikkuu myös hieman liian alhaalla; ikkunan valo ei pääse osumaan varsien alimpiin lehtiin. Nostan kasvia hieman ylemmäksi roikkumaan, kunhan isäntä saa ruuvattua amppelin pidikkeen korkeammalle.
Kaikki juorut pitävät runsaasta valosta, mutta purppurajuoru tarvitsee valoa todella paljon. Huonossa valossa kasvu on hintelää, varret ja lehdet ovat ohuet, lehtien väri on haalea ja kasvi kuivattaa myös lehtiään. Kunnon valossa varret ovat paksut ja napakat, lehdet saavat syvän lilan värin ja kasvu on nopeaa.

Purppurajuoruni on länsi-ikkunalla amppelissa. Kesälläkin ikkunaa varjostaa terassin katto, mutta valo on tuntunut kesällä silti riittävä. Syksystä kevääseen ikkuna on lähes valoton ja olenkin miettinyt kasvivalojen virittämistä ikkunan kasveille ensi talveksi.

Talven mittaan olen poistellut purppurajuorusta paljon kuivuneita lehtiä ja varsia. Jäljelle jäänyt kasvusto oli niin hintelää. että päätin nyt keväällä valon lisäännyttyä, leikata juorun kokonaan alas. Leikkasin kaikki varret poikki 5-10cm korkeudelta. Jokaiseen varteen yritin jättää ainakin yhden hyväkuntoisen lehden. Leikkaamisesta syntyneita pistokkaita en lähtenyt juurruttamaan, sillä ne olivat niin hentoisia ja lötköjä.
Alasleikkuun jälkeen on hyvä muistaa, että kasvia pitää kastella maltillisesti, sillä sen haihduttava lehtipinta vähenee rajusti. Kun kasvi lähtee kasvuun ja uusia lehtiä ilmestyy, voi kastelua pikku hiljaa lisätä. Aloitan myös purppurajuorun lannoituksen. Ajattelin antaa aluksi keväällä lannoitetta puolella annostuksella joka toisella kastelulla. Lisään lannoitteen määrää kevään edetessä ja keskikesällä lannoitan joka kastelulla.