Huonekasvit

Vihdoin hyllyt kasviteltan alle

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa.

Sain reilu puoli vuotta sitten Vplux Oy:ltä koekäyttöön kasvatusteltan (Home box Vista medium) Olen ollut telttaan todella tyytyväinen; juurrutan siellä pistokkaita sekä elvytän huonovointisia ja vastaistutettuja kasveja. Teltassa on lämmintä ja kosteaa, joten kasvit viihtyvät siellä hyvin.

Teltan ainoana huonona puolena on ollut sen mataluus (120 cm). Teltta on ollut lattian tasolla ja kasveja hoitaessa on joutunut kumartelemaan ja konttaamaan ja niitä ihaillessa istumaan lattialla.

Olin teltan tulosta asti suunnitellut ostavani tai tekeväni teltan alle jonkinlaisen korokkeen, mutta en ole saanut asiaa hoidettua. Nyt päätin kuitenkin tehdä asialle jotain.

Teltta on 65cm syvä ja 125cm leveä. Niinpä lähdin etsimään standardimitoilla kahta 60cm syvää ja 60cm leveää tasoa/hyllyä/kaappia. Kun kaappien väliin jättäisi muutaman sentin raon, mahtuisi teltta leveyssuunnassa kokonaan kaappien päälle. Rakennelmasta tulisi näin tukeva, vaikka teltta olisi 5cm kaappia syvempi ja teltan takasivu jäisi tason ulkopuolelle.

Menin ensimmäisenä Ikean sivuille ja nopeasti löysinkin keittiön kaapiksi tarkoitetun valkoisen Metod-hyllykön , jonka mitat olivat 60x60x60. Teltta nousisi siis 60cm korkeammalle, mikä vaikutti hyvältä mitalta. Näin teltassa oleva hylly sijoittuisi noin rintani korkeudelle ja teltan katto olisi 185cm korkeudella.

Kaapeissa oli yksi hylly kummassakin, sain siis parantuneen ergonomian lisäksi paljon uutta säilytystilaa lannoitteille, ruukuille ja kasvupohja-aineksille. Hintaa yhdellä kaapilla oli 40€ ja niiden kokoaminen oli kohtuullisen helppoa. Vaikeinta hommassa oli kaappien sujauttamisessa teltan alle. Jouduin tietenkin ensin tyhjentämään täpötäyden teltan kaikista kasveista, missä oli oma hommansa. Aherrus kuitenkin kannatti, sillä nyt teltan kanssa on paljon mukavampi touhuilla.

Alla linkki teltan luo:

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvatusteltta-homebox-vista/239717

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *