Huonekasvit

Alkuvuoden kovimmat kasvajat

Iso osa huonekasveistani on keinovalon alla ja jatkoi hiljaista kasvuaan myös talvella. Vähensin kuitenkin kaikilta kasveilta lannoitetta talvella, joten useimman kasvu pysyi maltillisena. Helmikuussa luonnonvalon määrä asunnossa alkoi lisääntyä, mikä sai monen kasvin aloittamaan rajumman kasvun. Helmikuusta eteenpäin olen lannoittanut kaikkia kasvejani miedolla Puutarhan Kesällä. Talvella olen antanut kasveille merilevää.

Eniten uusia lehtiä on tehnyt muulinkorva Albo Variegata. Se saapui lopputalvesta parilehtisenä juurtuneena pistokkaana. Kevään mittaan lehtien määrä kasvoi yhdeksään lehteen. Latvoin kasvin muutama päivä sitten, jotta saisin sen haaroittumaan ja nyt siinä on seitsemän lehteä. Tämä variegata- muulinkorva on mielestäni yksi kauneimmista kasveistani.

Yksilehtisenä pistokkaana saatu köynnösvehka Florida Ghost juurtui parissa-kolmessa viikossa ja alkoi istutuksen jälkeen heti tehdä uusia lehtiä. Nyt lehtiä on jo 5 ja kasvi tarvitsee kohta kasvutuen. Monet köynnösvehkat ovat nopeakasvuisia, mikä tekee niistä mielenkiintoisia huonekasveja, kun kasvua voi seurata.

Viime kesänä ostettu neulavehka alkoi tehdä uusia lehtiä heti helmikuussa, kun valon määrä lisääntyi. Pituutta kasvin pisimmälle oksalle on tullut noin metri lisää viidessä kuukaudessa ja nyt se kasvaa jo kattoa pitkin. Lyhimpiä oksia olen latvonut kasvua hidastaakseni, mutta siitä ei ole ollut sanottavaa hyötyä, kasvi kasvaa kuin rikkaruoho joka suuntaan.

Samettilehti aloitti kasvun huhti-toukokuussa ja venähti muutamassa viikossa melko korkeaksi. Latvoin kasvin pari viikkoa sitten melko alhaalta, jotta saisin kasvin haaroittumaan ja kasvamaan tuuheammaksi. Uudet kasvupisteet aktivoituivat samantien ja kasvi haarautui toivotunlaisesti. Latvonnassa syntyneen pistokkaan laitoin juurtumaan perliittiin vesiviljelmään ja juuria se alkoi pukata heti viikon päästä latvonnasta. Samettilehteä pitää käännellä usein, jotta se kasvaa suoraan.

Kalliotyräkki White Ghost vietti hiljaiseloa talven, vaikka saikin keinovaloa. Huhtikuusta eteenpäin se on kuitenkin innostunut kasvamaan ja parhaimmillaan oksa on saanut yli 10cm lisää pituutta kevään ja kesän aikana.

Kultaköynnös Cepu Blue saapui huhtikuussa yksilehtisena pistokkaana. Laitoin sen juurtumaan perliittiin vesiviljelmään, missä se juurtuikin nopeasti. Ruukkuun istutin kasvin huhtikuun lopussa. Kasvi on paljastunut hurjaksi kasvajaksi ja parissa kuukaudessa se on saanut mittaa yli puoli metriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *