Huonekasvit

Esittelyssä Alocasia Bambino Arrow

Tämä juurakkovehka muistuttaa hieman Alocasia Pollya, mutta jää alle 40cm korkeaksi. Kasvilla on tummanvihreät pitkän nuolen malliset lehdet, joissa on vaaleat, hopeanhohtoiset lehtiruodit. Lehtien varret ovat vaaleanpunertavat ja alapinta on purppuran värinen. Lehdet ovat isoimmillaan 20cm pitkiä ja 5 cm leveitä.

Alocasiat pitävät valosta, mutta keskipäivän kuuma aurinko on niille liikaa. Paras paikka kesällä on itä- tai länsi-ikkuna. Talvella kasvin voi laittaa eteläikkunallekin. Talvella, kun valo vähenee, Bambino Arrow saattaa mennä lepokaudelle ja kuolettaa osan tai kaikki lehtensä. Tällöin kastelua pitää vähentää reilusti. Lehtien kannattaa antaa kuivua kunnolla, ennen niiden poistamista. Keväällä kasvin voi nostaa valoon sekä lämpimään ja aloittaa kastelun. Lisävalolla talvella lepokauden voi onnistua välttämään.

Tropiikin kasvina Alocasia Bambino Arrow rakastaa korkeaa ilmankosteutta. Se hyötyykin ilmankostuttimesta tai sumuttelusta varsinkin talvella. Myös vesiastia kasvin vieressä nostaa paikallisesti ilmankosteutta. Kasvin sanotaan puhdistavan hyvin huoneilmaa.

Alocasia on myös herkkä kylmälle ja vedolle. Sen paikka ei olekaan talvella oven tai ikkunan vieressä. Viileässä kasvi voi myöskin mennä lepotilaan ja kuolettaa lehtensä.

Alocasia Bambino Arrow on herkkä juurimädälle. Kasvupohjan kannattaa antaa kuivahtaa kasteluiden välissä. Kasvupohjasta kannattaa tehdä vettäpäästävä. Jos käytät multaa, sekaan kannattaa laittaa puolet kevytsoraa tai perliittiä. Omani on mullattomassa, jossa on kookosta, perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa, kaikkia noin saman verran. Ruukun pohjalle tein salaojan hydrosorasta. Kasvi kastellaan huoneenlämpöisellä vedellä.

Lannoittaa voi kesällä joka toisella kastelulla. Mikäli alocasia ei ole lisävalon alla talvella, sitä ei kannata silloin lannoittaa. Uuteen ruukkuun kasvi laitetaan, kun vanha ruukku on täynnä juuria. Paras ajankohta ruukunvaihdolle on kevät. Kasvin voi samalla jakaa, jos se on tehnyt sivuversoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *