Huonekasvit

Esittelyssä Alocasia Dragon Scale

Tällä juurakkovehkalla on todella kauniit, kohokuvioidut, tukevat lehdet ja niiden alapintakin on tyylikäs mustine raitoineen. Kasvi ei kasva kovin suureksi, joten se mahtuu pienehköönkin tilaan. Juurakovehkat kuolettavat joskus kasvaessaan alimpia lehtiään, joten vanhimman lehden kellastumista ei tarvitse heti pelästyä.

Kasvi on herkkä liikakastelulle, jolloin se myös voi kellastuttaa lehtiään tai niihin voi tulla ruskeita keltareunaisia laikkuja. Kasvupohja kannattaakin päästää kevyesti kuivahtamaan kasteluiden välissä. Liikakastelun välttämiseksi kasvia voi kastella myös altapäin kaatamalla vettä ruukun aluslautaselle. Kasvupohjasta pitäisi tehdä melko rouheaa ja vettäpäästävää. Omani on kookospohjaisessa kasvupohjassa, jossa on noin kolmasosa kookosta ja kaksi kolmasosaa perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Mikäli käytät multaa, kannattaa senkin sekaan laittaa ainakin puolet perliittiä, kaarnaa ja/tai hydrosoraa.

Omaani olen lannoittanut joka toisella kastelulla. Kasvi hyötyy talvella lisävalosta, liian pimeässä se voi kuolettaa maanpäälliset osansa. Kun kasvi pääsee takaisin hyvään valoon, sen pitäisi kuitenkin toipua. Talvella ilman lisävaloa olevaa Dragon Scalea pitää kastella hyvin maltillisesti. Mikäli kasvi on valon alla talvella, voi lannoitusta jatkaa ympäri vuoden. Keväällä ja kesällä paras paikka kasville on itä- tai länsi-ikkuna. Talvella kasvi viihtyy eteläikkunallakin, mutta kesällä se voi olla sille liian paahteinen ja suora auringonpaiste voi polttaa kasvin lehdet.

Alocasia Dragon Scale on herkkä kylmälle ja vedolle. Sen paikka ei olekaan talvella ulko-oven tai tuuletusikkunan lähellä. Kylmä ilma saa kasvin kuolettamaan maanpäälliset osansa, mutta se yleensä lähtee uuteen kasvuun, kun olosuhteet muuttuvat lämpimiksi.

Alocasia Dragon Scale tekee emokasvin juurelle poikasia, jotka voi erotella omiin ruukkuihinsa. Kasvi tekee juurakkoon mukuloita, joista vauvakasvit lähtevät kasvuun. Kasvia voi lisätä myös näistä mukuloista. Kasvi voi kukkia, jolloin se voi tuottaa myös siemeniä.

Kasvi on myrkyllinen. Alocasia Dragon Scale kääntyy voimakkaasti valoa kohti. Kasvia kannattaakin käännellä, mikäli valo tulee kasville sivusta. Näin kasvi kasvaa symmetrisesti ja pysyy suorassa.

Luonnossa kasvi kasvaa Borneolla, joten se pitää korkeasta ilmankosteudesta. Kasvi kuitenkin sopeutuu yleensä myös kuivaan huoneilmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *