Huonekasvit

Esittelyssä hopeaköynnös Moonlight

Tällä hopeaköynnöksellä (Scindapsus treubii Moonlight) on kauniit, hopeanharmaat, sydämenmuotoiset ja paksut lehdet. Kasvia hoidetaan, kuten tavallistakin hopeaköynnöstä. Se ei ole vaativainen valon suhteen, mutta kasvaa nopeammin ja tekee isompia lehtiä runsaassa valossa. Kesällä eteläikkuna voi olla kuitenkin kasville liian paahteinen paikka; itä- tai länsi-ikkunalla kasvi viihtyy paremmin.

Hopeaköynnös Moonlightia kastellaan, kun kasvupohja on pinnalta kuivunut. Janoisena kasvi rullaa lehtiään. Lannoitetta voi antaa joka toisella kastelulla helmikuulta marraskuulle. Mikäli kasvi on keinovalon alla talvella ja kasvaa, voi lannoitetta antaa ympäri vuoden.

Moonlightin voi laittaa kasvamaan riippuvana amppeliin. Kasvi kuitenkin tekee isompia lehtiä, mikäli se saa kiivetä ylöspäin jotain kasvitukea pitkin. Kiipeämistä kannattaa avittaa sitomalla kasvi narulla varrestaan kiinni kasvitukeen. Kasvia voi latvoa, jotta se haarautuisi.

Uuteen ruukkuun Moonlight laitetaan, kun vanha on täynnä juuria. Paras ajankohta on kevät tai kesä. Omalleni laitoin mullattoman kasvupohjan, johon laitoin noin puolet kookosta ja puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Kookos pidättää vettä ja perliitti ja hydrosora tekevät kasvualustasta vettäpäästävämmän ja kuohkeamman. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mistä Moonlight tykkää. Jos käytät multaa, kannattaa senkin sekaan laittaa esimerkiksi perliittiä ja/tai jotain kevytsoraa.

Kasvia lisätään pistokkaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *