Tämä kasvi näyttää mielestäni siltä, kuin aloe vera ja mehitähti olisivat tehneet lapsen. Se kuuluu liljakasveihin. Oman kirjotähteni lajikkeesta en ole varma, veikannut olen viirukirjotähteä, pallerokirjotähteä tai helmikirjotähteä. Ne kaikki ovat aikalailla saman näköisiä. Kirjotähti tunnetaan myös nimellä käkikaktus. Kasvi on kotoisin eteläisestä Afrikasta, missä se kasvaa muun muassa kallionkoloissa.
Kirjotähti on helppo, ellet vain kastele sitä liikaa. Kasvi viihtyy kuivuudessa, joten sitä kannattaa kastella harvoin ja silloinkin antaa vettä vain pieni liraus kerrallaan. Päästä kasvualusta täysin kuivaksi kasteluiden välillä, varsinkin talvella. Kasvualustaksi kannattaa laittaa esimerkiksi kaktusmultaa ja kevytsoraa. Itselläni kasvi on pelkässä Wurth imeytysrakeessa. Hyväksi havaittu konsti on kastella kasvi aluslautasen kautta. Kasvi viihtyy lievästi emäksisessä maassa. Hänelle en ole siis antanut kahvia, jota lorautan lähes kaikille muille kasveilleni silloin tällöin. Suomessa hanavesi on yleensä hieman emäksistä, joten ongelmia ei pitäisi ph:n kanssa olla.
Kasvi on hidaskasvuinen, joten sitä lannoitetaan kesällä vain muutaman kerran. Istutus uuteen ruukkuun tehdään vasta, kun vanha ruukku on täynnä juuria. Pinnoittamaton saviruukku on kirjotähdelle paras, sillä se hengittää ja näin päästää kasvupohjaa kuivumaan helpommin kuin muoviruukku. Omani laitoin muoviruukkuun, koska sellainen sattui olemaan käsillä.
Kasvi pärjää niin valossa kuin varjossakin. Suoraa paahtavaa aurinkoa se ei kuitenkaan siedä. Liika valo saa sen lehdet muuttumaan valkoisiksi tai keltaisiksi. Liian pimeässä kasvi muuttuu vaaleanvihreäksi. Se pärjää hyvin kuivassa huoneilmassa, joten sitä ei kannata sumutella. Sumutteluvesi voi jäädä lehtihankoihin muhimaan ja kasvi saattaa mädäntyä. Kasvi voi kukkia kesällä valkoisin kukin.
Kirjotähti kasvattaa sivuversoja, jotka voi ruukun vaihdon yhteydessä leikata emosta irti terävällä veitsellä. Siihen kannattaa yrittää saada mukaan mahdollisimman paljon juuria. Verson pitää antaa hetki kuivua ennen kasvupohjaan istuttamista. Istutettu sivuverso kannattaa laittaa valoisaan ja lämpimään paikkaan.