Vaihdoin tämän köynnösvehkan (Philodendron erubescens White Wizard) kasviystävältä Piper sylvaticumin pistokkaaseen reilu kolmisen kuukautta sitten. Se oli tullessaan monilehtinen ja yksi juurikin oli jo lähtenyt hieman kasvamaan. Annoin pistokkaan kuitenkin olla jokusen viikon vielä vesilasissa jatkamassa juurtumista tulonsa jälkeen.
Kun juuri oli muutaman sentin mittainen, istutin pistokkaan hohkakiveen. Tein kasville yksinkertaisen semihydron, jossa pohjareijällinen hohkakivellä täytetty istutusruukku laitetaan hieman isomman suojaruukun sisään ja suojaruukun pohjalla pidetään vettä. Hyönteisverkon pala istutusruukun pohjalla estää hohkakiven valumisen ulos ruukusta. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta hohkakivestä, joten halusin testata sitä. Ainakin White Wizard on viihtynyt semihydrossaan hyvin ja on kasvanut sekä pysynyt kauniina.
Philodendron White Wizard on ihmisen jalostama lajike, eikä sitä tavata luonnossa luontaisesti. Sillä on pyöreähköt, tummanvihreät lehdet, joissa on puhtaan valkoisia erikokoisia laikkuja ja kuvioita. White Wizard muistuttaa paljon White Princess ja White Knight köynnösvehkoja. Lehtivarsista ja varsista kasvit erottaa toisistaan; White Wizardilla ei ole lehtivarsissaan tai varsissaan punaista väriä vaan vain vihreää ja valkoista.
Lehtien valkoisten osien takia White Wizard tarvitsee enemmän valoa, kuin kokovihreät köynnösvehkat, sillä se ei pysty yhteyttämään valkoisilla lehden osilla. Sanotaan myös, että valkoista tulisi enemmän, jos kasvi on runsaassa valossa, mutta itsellä tästä ei ole kokemusta. Tämäkin kasvi hyötyy talvella lisävalosta. Liian hämärässä kasvi ruskistaa lehtiensä valkoisia osia ja kellastuttaa lehtiään yleensä alimmaisesta aloittaen. Kesällä tälle paras paikka on itä- tai länsi-ikkunalla ja talvella eteläikkunalla. Kesällä eteläikkuna voi olla liian paahteinen paikka White Wizardille.
Kasteluiden välissä olen antanut veden loppua suojaruukun pohjalta. Hohkakivi näyttäisi imevän melko paljon vettä itseensä, joten olen antanut ruukun olla vedettömänä pari, kolmekin päivää, jotta hohkakivi kuivahtaa kunnolla. Lannoitteena olen käyttänyt viljelytarvikkeita myyvän Vpluxin valikoimiin kuuluvaa Emerald Harvestin Cali Pro- kasvulannoitetta, joka sopii hyvin vesiviljelyyn. Koska kasvini on kasvilampun alla, lannoitan sitä myös talvella. Ilman lisävaloa lannoitus lopetetaan marraskuussa ja aloitetaan taas helmikuussa.