Tämä siroliuska-aralia -lajike vei sydämeni ensisilmäyksellä. Löysin kasvin Pukinmäen puutarhalta. Se on jalostettu lajike, joten sitä ei löydy luontaisesti luonnosta. Kasvin kerman ja vihreän väriset lehdet ovat kärjistään liuskoittuneet. Kasvi on paljon pienempi kuin tavallinen siroliuska-aralia ja kasvaa hitaammin. Mielestäni kasvi on todella söpö pienine lehtineen.
Hoito-ohjeet mukailevat tavallisen siroliuska-aralian hoito-ohjeita. Kasvia lannoitetaan hieman vähemmän kuin tavallista siroliuska-araliaa, sillä se kasvaa hitaammin. Mieto lannoite joka toisella kastelulla riittää kesäisin. Talvella lannoitusta voi vähentää entisestään, mikäli kasvi ei ole lisävalon alla ja kasva.
Kasvi on kirjavalehtinen, joten se tarvitsee paljon valoa. Keskipäivän aurinko voi olla sille kuitenkin liikaa. Talvella kasvi kannattaa laittaa eteläikkunallle tai lisävalon alle. Liian pimeässä kasvi tiputtaa lehtiään.
Kasvi on herkkä liikakastelulle ja voi tiputtaa lehtensä liian märässä kasvupohjassa. Kasvupohja kannattaa päästää kevyesti kuivahtamaan kasteluiden välissä. Omani laitoin kookos- perliitti- kaarna- hydrosora- ja ruukkusoraseokseen. Jos käytät multaa, laita sekaan noin puolet jotain kevytsoraa.
Hidaskasvuisena ja pienenä kasvina Janine kelpaa myös bonsaiksi. Kasvi kannattaa latvoa, mikäli haluat siitä pensasmaisemman ja monihaaraisen. Saadut pistokkaat voi juurruttaa esimerkiksi vedessä, sammalessa tai perliitissä. Juurtuminen on todennäköisesti hidasta.
Edit 17.6.2022 Kasvi on viihtynyt hyvin ja kasvattaa tasaiseen tahtiin uusia lehtiä. Kokoa kasvi ei ole kuitenkaan hurjasti saanut. Lehdet ovat hyvin tiiviisti kiinni varressa, joten korkeutta kasvi saa hitaasti. Kasvi on oleillut itäikkunalla.