Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä muulinkorva Aurea

Tämän muulinkorvan (Syngonium podophyllum Aurea/ Yellow Variegata) tilasin Ruotsista Singelblomman verkkokaupasta. Kasvi tuli Ruotsista parissa päivässä ja oli erittäin hyvässä kunnossa ja hyvin pakattu. Singelblomman on siitä kiva kukkakauppa, että kasvin myyntikuva on juuri siitä kasvista, jonka olet ostamassa. Näin ei tule pettymyksiä, kun kasvi ei vastaakaan myyntikuvaa. Kaupassa on myynnissä erilaisia vehkakasveja, varsinkin muuleja ja köynnösvehkoja ja yleisesti hieman harvinaisempia lajikkeita.

Muulinkorva Aurella on hienot keltavihreät nuolenmalliset lehdet. Vanhalla yksilöllä lehdet voivat alkaa liuskoittua. Muulinkorva Aurea on kiipeävä köynnöskasvi, joka voi kasvaa hyvinkin pitkäksi. Kasvin voi laittaa roikkumaan amppeliin tai kasvamaan kasvitukea pitkin ylöspäin.

Muulinkorva Aurea on nopeakasvuinen. Mielestäni muulinkorvat sopeutuvat esimerkiksi kuivaan huoneilmaan melko hyvin, vaikka ne ovatkin kotoisin Etelä-Amerikan sademetsissä. Kasvi toki nauttii ilmankostuttimesta ja/tai sumuttelusta.

Kirjavalehtiset muulit tarvitsevat enemmän valoa kuin vihreät, sillä kasvi yhteyttää vain vihreillä kasvinosilla. Tämä muulinkorva Aurea tarvitsee muuliksi todella paljon valoa. Kasvi kuolettaa helposti lehtien keltaisia osia, mikäli valoa ei ole riittävästi. Omani on eteläikkunalla hieman muiden kasvien varjossa.

Kasvupohjan pitää kuivahtaa kevyesti kasteluiden välissä, mutta kasvupohjaa ei kannata päästää ihan rutikuivaksi. Syksyllä ja talvella kastellaan maltillisemmin. Laitoin muulinkorva Aurean mullattomaan kasvupohjaan. Laitoin siihen kookosta, perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa noin suhteessa 4:2:1:1. Jos käytät multaa, kannattaa sekaan laittaa ainakin kolmasosa kevytsoraa, perliittiä tai kaarnaa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä saa muulinkorvan viihtymään. Liikakastelu kellastuttaa lehdet, mutta niin tekee myös liika kuivuus. Janoisena kasvi riiputtaa lehtiään.

Lannoitetta voi antaa keväällä ja syksyllä joka toisella kastelulla, kesällä joka kastelulla ja talvella harvemmin, ellei kasvi ole valon alla ja kasva. Itselläni on lannoitteena tällä hetkellä käytössä merileväuute ja Puutarhan Kesä- lannoite.

Uuteen ruukkuun muulinkorva Aurea laitetaan, kun vanha on täynnä juuria. Paras ajankohta ruukun vaihdolle on aikainen kevät. Valitse muutama sentti isompi ruukku kuin edellinen. Kasvia voi lisätä pistokkaista, jotka yleensä juurtuvat nopeasti esimerkiksi vedessä tai perliitissä. Pistokkaaseen kannattaa ottaa vartta sen verran, että siinä on 1-2 lehteä. Juuret syntyvät lehden ja varren yhtymäkohtaan, joten sen pitää olla veden tai perliitin pinnan alla.

https://singelblomman.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *