Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Confetti tricolor

Tämän harvinaisemman muulinkorvan (Syngonium podophyllum Confetti Tricolor) sain juurtuneena pistokkaana ystävältä. Confetilla on todella kauniit ohuehkot lehdet, joissa on valkoista, vaaleanpunaista ja vaaleanvihreää erilaisina kuvioina. Nuorena lehdet ovat nuolenpään malliset, vanhemmalla kasvilla lehdet muuttuvat kolmiosaisiksi.

Tällä muulilla on lehdissään vain vähän yhteyttävää lehtivihreää, joten se tarvitsee enemmän valoa kuin vihreät muulinkorvat. Kuumaan keskipäivän aurinkoon kasvia ei kuitenkaan kannata laittaa, sillä aurinko voi polttaa lehdet karrelle. Paras paikka kasville kesällä onkin itä- tai länsi-ikkuna.

Kasvin voi tukea kasvamaan ylöspäin, mutta tämä muulinkorva on hieno myös amppelissa. Confetti on nopeakasvuinen, joten sitä voi lannoittaa keväällä ja kesällä joka tai joka toisella kastelulla. Omalleni olen antanut vasta merilevää, sillä sen istuttamisesta on reilu viikko. Jatkossa ajattelin käyttää lannoitteena Green Caren Puutarhan Kesää. Jos kasvi on talvella lampun alla ja kasvaa, voi mietoa lannoitetta antaa myös syksyllä ja talvella.

Muulinkorva Confetti on helppohoitoinen, mutta vaarana on liikakastelu varsinkin talvella. Talvella kasvin kastelua pitää vähentää. Pintamulta saisi kuivua kasteluiden välissä. Aluslautaselle tullut ylimääräinen vesi kaadetaan viemäriin puoli tuntia kastelun jälkeen, jotta kasvupohja ei menisi liian märäksi. Ihan rutikuivaksi kasvupohjaa ei saisi kuitenkaan päästää. Liikakastelu kellastuttaa lehdet ja liika kuivuus ruskistaa ja kuivattaa lehtiä. Janoisena kasvi riiputtaa lehtiään.

Liikakastelun vaaraa voi vähentää tekemällä kasville vettäpäästävän kasvupohjan. Jos käytät multaa, kannattaa valita hiekansekainen viherkasvimulta ja laittaa sekaan esimerkiksi perliittiä, lecasoraa tai kaarnaa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa ja muulinkorvat pitävät inasen happamasta maasta. Myös kahvitilkalla silloin tällöin saa pidettyä kasvupohjan pH:n sopivana, sillä kahvikin on hapanta. Omalleni laitoin mullattoman seoksen, jossa on kookosta, perliittiä, kaarnaa ja kevytsoraa. Kookosta seoksessa on hieman alta puolet.

Muulinkorvat ovat tropiikin kasveja. Ne hyötyvätkin sumuttelusta ja ilmankostuttimesta. Muulit kyllä mielestäni sopeutuvat hyvin myös kuivaan huoneilmaan, eivätkä ruskista lehtiään, vaikka et omistaisikaan ilmankostutinta. Jos kasvupohja on vettäpäästävää, voi Confetin viedä myös suihkuun silloin tällöin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *