Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Pink Salmon

Tästä upeasta kasvista (Syngonium Pink Salmon) ei jää kyllä epäselväksi, mistä se on nimensä saanut. Sen vaaleanvihreillä lehdillä on pinkkejä ja lohenpunaisia läikkiä ja täpliä, jotka muodostavat kauniita kuvioita. Ostin kasvin toiselta harrastajalta Facebookissa ja olin hyppiä ilosta pakettia avatessani ja huomatessani, kuinka kaunis kasvi on. Se oli kaunis myös myyntikuvassa, mutta luonnossa se on vielä hienompi. Lohenpunaista ja pinkkiä väritystä on kaikissa lehdissä isoina laikkuina.

Kasvi tuli postissa sammal-perliittiseoksessa oikein hyvin pakattuna. Aika nopeasti otin kasvin pois sammalesta, sillä onnistun liikakastelemaan helposti siinä olevia kasveja. En halunnut kasvin mätänevän, joten laitoin sen luottokasvupohjaani, johon laitoin reilu puolet kookosta ja vajaa puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Perliitin ja hydrosoran tilalla olisi voinut käyttää mitä tahansa kevytsoraa ja kookoksen tilalla turpeetonta viherkasvimultaa. Kaarnaa (orkideamultaa) laitoin happamoittamaan kasvupohjaa, sillä muulinkorvat pitävät hieman happamasta kasvupohjasta.

Tämä muulinkorva tarvitsee valoa enemmän kuin muulinkorvat yleensä, jotta värit pysyvät kirkkaina. Eteläikkuna voi kuitenkin olla kasville kesällä liian paahteinen paikka. Vanhenevalla lehdellä värit saattavat haalistua/vihertyä, se on tälle kasville ihan normaalia.

Myös ravinteita tämä kasvi tarvitsee reilusti, jotta lehdet saavat syvän värin. Tulen lannoittamaan kasvia melkein joka kastelulla ympäri vuoden, sillä kasvi pääsee keinovalon alle. Mikäli kasvi on luonnonvalon varassa, sitä ei talvella tarvitse lannoittaa kuin harvakseltaan. Silloin tällöin annan kasveille myös Cal-Mag lisäravinnetta, mikä saa myöskin värit kirkkaammiksi. Lisäravinne pitää sisällään kalsiumia ja magnesiumia ja olen huomannut sen vaikuttavan myös lehtien kokoon suurentavasti. Myös kahvissa on paljon kalsiumia ja magnesiumia, joten sitäkin voi antaa parin kuukauden välein laimennettuna 1 osa kahvia ja 2 osaa vettä.

Muulinkorvat eivät pidä liiasta kuivuudesta. Liian vähäisellä kastelulla saa aikaiseksi alimpien lehtien kuivumista. Päästän kuitenkin kasvupohjan kevyesti kuivahtamaan kasteluiden välissä, jotta kasvin juuret eivät ala mädäntyä liiasta vedestä. Apuna kastelussa käytän kasvupohjaan tökättävää kosteusmittaria, joka kertoo kasvupohjan kosteuden. Annan vettä, kun mittari alkaa mennä kuivan puolelle.

Tätäkin muulinkorvaa kannattaa latvoa, jotta se haarautuisi ja kasvaisi puskamaisemmin. Kasvi on köynnös, joten se tarvitsee kasvituen. Myös amppeliin riippuvana sen voi laittaa, mutta se ei välttämättä kasva sinne minne haluaisit: muulinkorva yrittää kovasti kasvaa ylöspäin, joten se saattaa kasvaa hassun ja sekavan näköiseksi. Kasvi kääntyy voimakkaasti valon suuntaan, joten sitä kannattaa välillä käännellä, mikäli valo tulee sivusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *