Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Pink Splash

Muulinkorvat (Syngonium) ovat Etelä- ja Keski-Amerikassa luonnossa kasvavia vehkakasveja. Ne ovat lehtien väritykseltä keltaisia, vihreitä, vaaleanpunaisia, valkoisia ja näiden värien sekoituksia. Tämän vaaleanpuna-pilkullisen version ostin Hollannista.

Pink Splashillä on kirkkaanvihreät lehdet, joissa on vaaleanpunaista läiskinä tai roiskeina. Jokainen lehti on uniikki ja uusien lehtien odottaminen on jännittävää, kun koskaan ei voi tietää, millainen lehti seuraava on.

Kasvi voi vanhemmiten taantua vihreäksi. Tällöin kasvi kannattaa latvoa viimeisen pinkin lehden alapuolelta, jolloin pinkki väri todennäköisesti tulee takaisin.

Muulinkorvaa voi muutenkin surutta latvoa, jos se menee ränsistyneen näköisesti. Vanhemmiten Pink Plash alkaa köynnöstää, joten se tarvitsee kasvituen tai se kannattaa laittaa amppeliin tai korkean kukkajalan päälle. Latvomisessa syntyneet pistokkaat voi juurruttaa vedessä tai suoraan kasvupohjassa.Yleensä pistokkaat juurtuvat nopeasti. Paras ajankohta latvomiseen ja juurruttamiseen on keväällä tai kesällä.

Muulinkorva Pink Splash on helppohoitoinen. Vaarana on oikeastaan vain liikakastelu. Kasvupohja kannattaa päästä kuivahtamaan kasteluiden välissä. Talvella kastellaan vähemmän, ellei kasvi ole lisävalon alla. Myös lannoittaa voi joka kastelulla keväästä syksyyn, talvella lannoitetaan miedolla lannoitteella kerran kuussa. Myös merilevää voi antaa talvella.

Kasvi sopeutuu melko hyvin monenlaisiin olosuhteisiin, kuten kuivaan huoneilmaan. Talvella se kuitenkin hyötyy sumuttelusta tai ilmankostuttimesta. Eteläikkunalle kasvia ei kannata kesällä laittaa, vaikka kasvi rakastaakin runsasta valoa. Talvella käy eteläikkunakin. Talvella kasville voi antaa lisävaloa, mutta ikkunalla se ei ole välttämätöntä. Koska kasvi on kotoisin läheltä päiväntasaajaa, optimaalisin aika vuorokaudessa on noin 10- 12 tuntia valoa.

Muulinkorva pitää korkeasta ilmankosteudesta, joten sen voi laittaa myös terraarioon. Kasvupohjan pitäisi olla vettäpäästävää, jotta kasvin juuret eivät ala mädäntyä. Jos laitat kasvin multaan, kannattaa suosia hiekansekaista viherkasvimultaa, jonka sekaan voi laittaa esimerkiksi kevytsoraa tai perliittiä kuohkeuttamaan kasvupohjaa. Omani on mullattomassa sekoituksessa, jossa on kookosta, perliittiä ja kaarnaa. Tein kaarnasta ruukun pohjalle salaojan, siihen olisi kelvannut myös kevytsora.

Uuteen ruukkuun Pink Splash kannattaa laittaa joka kevät. Mikäli ruukku on täynnä juuria, seuraavan ruukun pitäisi olla muutaman sentin edellistä suurempi. Itse valitsin omalleni hengittävän pohjareiällisen saviruukun, mikä osaltaan vähentää liikakastelun vaaraa, sillä saviruukku hengittää paremmin kuin muoviruukku.

(3) Kommentit

 1. Tiia says:

  Rooted shopissakin on tällä hetkellä. Aika arvokas on.

 2. Miia H. says:

  Moi,
  Paljonko kasvi maksoi ja mistä tilasit? Minulla oli pistokas ja harmittaa vietävästi kun se kuoli. Olin juuri saanut elvytettyä kotiutumisen jälkeen kunnes utelias taapero teki tuttavuutta. 😔 Ja harmittaa kun meni itellä rahat ja kasvi hukkaan. Niin kovasti haluaisin uuden.

  1. Hanna says:

   Hollannista tilasin Growjungle.nl. Hinta oli satasen verran.Ostettiin ystävän kanssa puoliksi ja jaettiin kasvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *