Huonekasvit

Esittelyssä muulinkorva Trileaf Wonder

Muulinkorva (Syngonium) ”Trileaf Wonder” on kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikasta, joten se on herkkä kylmälle. Sitä ei kannata sijoittaa talvella vuotavan ikkunan eteen tai lähelle ulko-ovea. Kasvi pitää korkeasta ilmankosteudesta, joten sitä kannattaa varsinkin talvella sumutella, ellet omista ilmankostutinta. Myös vesivati kasvin vieressä nostaa ilmankosteutta paikallisesti.

Valosta kasvi tykkää, mutta kuuma keskipäivän aurinko voi polttaa sen lehdet. Kasvi pärjää hieman hämärässäkin, mutta tyrehdyttää kasvunsa liian pimeässä. Mitä vähemmällä valolla kasvi on, sitä vähemmän sitä kastellaan ja lannoitetaan. Kasvukaudella; keväällä ja kesällä kasvia voi lannoittaa joka kastelulla.

Kasvupohja kannattaa päästää kevyesti kuivumaan kasteluiden välissä. Janoisena kasvi alkaa riiputtamaan lehtiään, mutta piristyy, kun sen kastelee. Kasvupohjasta kannattaa tehdä ilmava ja vettäpäästävä. Mullan sekaan kannattaa laittaa puolet kevytsoraa tai perliittiä. Omani laitoin mullattomaan seokseen, johon laitoin kookosta, kaarnaa, perliittiä ja kevytsoraa.

Viihtyessään kasvi on nopea kasvaja ja voi saavuttaa metrinkin korkeuden. Sitä voikin surutta latvoa, jos haluaa pitää kasvin kompaktin kokoisena. Latvonnassa syntyneet pistokkaat voi juurruttaa esimerkiksi sammalessa tai perliitissä. Pistokkaassa pitää olla ainakin yksi lehtinivel; juuret kasvavat siihen kohtaan ja sen yläpuolelta lähtee uusi kasvu. Kasvi tarvitsee jonkinlaisen kasvutuen, ellet laita sitä amppeliin.

Kasvin lehdet voivat kasvaa miehen kämmenen kokoisiksi. Uudet lehdet ovat vaaleanvihreitä ja ne tummuvat vanhentuessaan.

(2) Kommentit

  1. Naurahdin ääneen kasvin nimelle, en edes tiedä miksi!

    1. Hanna says:

      Hah!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *