Huonekasvit Puutarha

Hyötykasveja talvella kasviteltassa

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa.

Minulla on kotona Home Vista kasviteltta, jonka sain koekäyttöön Vplux Oy:ltä. Olen pitänyt teltassa pistokkaita juurtumassa ja kotiutumassa istutuksen jälkeen. Siellä ovat myös siemenistä istutetut muutamat kesäkukat aloittamassa kasvuaan. Lisäksi teltan kosteassa ja lämpimässä huomassa ovat kaikki talven aikana huonoon jamaan menneet kasvini.

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvatusteltta-homebox-vista/239717

Nyt olen lopputalven aikana laittanut telttaan kasvamaan siemenistä hyötykasveja. Istustusrasioissa ja ruukuissa on laitettuna vuonankaalia, tilliä, suolaheinää ja salaattia. Siemenet lähtivät nopeasti itämään teltassa ja kasvukin on ollut mukavaa. Vuonankaalin laitoin kasvamaan jokunen viikko sitten ja kohta sitä saa jo syötäväksi. Tilli, salaatti ja suolaheinä ovat vielä kasvunsa alussa. Juuri harvensin pikkutaimia kylvöastioissa, jotta jäljelle jäävillä taimilla olisi paremmin tilaa kasvaa.

Istutin siemenet tyhjiin margariinirasioihin, joihin tein pohjalle reiän. Laitoin kasvupohjaksi kookosta ja peittelin siemenet ohuella kerroksella vermikuliitilla. Alkuitämisen ajaksi noin kolmeksi päiväksi laitoin kylvöksien päälle läpinäkyvää kelmua.

Teltassa on kaksi Iskran 40 w led -paneelia, jotka myös sain Vpluxilta koekäyttöön. Lamppujen valo on riittänyt hyvin niin pistokkaille kuin siemenviljelyksiinkin.

https://www.vplux.fi/fi/product/led-paneeli-40w-iskra/12434

Sumuttelen teltan asukkaat kaksi-kolme kertaa päivässä ja se pitää teltan kosteana. Aikeissa on hankkia telttaan jokin pieni ilmankostutin, niin säästyisin sumuttelun vaivalta. Teltassa on mukavan lämmin, sillä valot lämmittävät tilaa hieman, mutta eivät liikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *