Huonekasvit

Esittelyssä Philodendron ”Ring of Fire”

Tämä ihanuus on ollut suosikkini tulostaan asti. Tilasin kasvin Orchideen-shop.nl nettikaupasta Hollannista parisen kuukautta sitten. Kasvi tuli hyväkuntoisena perille, joten en heittänyt siitä maksamaani 80:tä euroa täysin hukkaan. Kasvi on erittäin haluttu köynnösvehka- keräilijöiden keskuudessa.

Ihastuin kasvin pitkiin, kauniin mallisiin lehtiin, joissa saattaa olla läikkinä, viiruina tai marmorikuviontina vihreää eri sävyissään, keltaista, oranssia, punaista, kermanvalkoista ja jopa vaaleanpunaista. Lajike onkin ensimmäiseltä nimeeltään Henderson`s Pride, mutta nimi muutettiin jossain vaiheessa Ring of Fireksi. Tiger Tooth on myös yksi kasvin myyntinimistä.

Ring of Fire on hidaskasvuinen köynnösvehka, joka on Philodendron Tortumin ja Philodendron Wendlandiin risteytys. Ajan kanssa Ring of Fire voi kuitenkin saavuttaa yli metrinkin korkeuden. Uuteen ruukkuun se laitetaan, kun entinen on täyttynyt juurista.

Kasvupohja ei saisi olla liian vettäpidättävä. Mullaksi kannattaakin valita hiekansekainen viherkasvimulta, johon sekoittaa puolet kevytsoraa. Omani laitoin mullattomaan kasvupohjaan, jossa on kookosta, kaarnaa, perliittiä ja hydrosoraa ja hyvin on näyttänyt viihtyvän.

Kastelen kasvin, kun kasvupohja alkaa kuivahtaa. Käytän apuna multaan upotettavaa kosteusmittaria. Mikäli et omista mittaria, anna kasvupohjan kuivua noin kolmen sentin syvyydeltä ennen kastelua ja kaada aluslautaselle jäänyt vesi pois. Liikakastelusta kasvi kellastuttaa lehtiään ja janoisena se lerpattaa lehtiään. Kasvi on hidaskasvuinen, joten sitä lannoitetaan maltillisesti joka toisella kastelulla kesäisin ja talvella pelkällä merilevällä, ellei se ole kirkkaan valon alla.

Philodendroneita ei kannata laittaa suoraan auringonpaisteeseen, sillä aurinko ruskettaa kasvin lehtiä. Runsaasta valosta kasvit kuitenkin nauttivat ja kasvavat liian pimeässä pitkiksi ja honteloiksi. Hyvissä olosuhteissa se voi alkaa jopa kukkimaan punaisin kukin. Tämäkin köynnösvehka on myrkyllinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *