Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä Syngonium ssp Five Fingers of White

Tilasin tämän kasvin Hollannista orchids-shop.com verkkokaupasta. Kauppa on erikoistunut orkideoihin, mutta heillä on laaja valikoima myös muita kasveja ja paljon harvinaisuuksia. Joskus kaupasta on tullut hieman huonokuntoisiakin kasveja, mutta tämä oli hyväkuntoinen ja huolella pakattu.

Kasvi pääsi kolmen viikon karanteeniin tulonsa jälkeen. Näin kasvin mukana mahdollisesti tulleet ötökät eivät leviä muihin kasveihin. Ötököitä ei kuitenkaan näkynyt ja kasvi pääsi karanteenin jälkeen muiden kasvien joukkoon.

Ihastuin kasvin vaaleisiin lehtiin joissa on vaaleanpunaisia ja tummanvihreitä pisteitä, viiruja ja pieniä läikkiä. Nuoren yksilön lehdet muistuttavat malliltaan nuolenpäätä. Vanhemmiten lehdet alkavat liuskoittua. Kasvi kuuluu vehkakasveihin ja on myrkyllinen. Syötynä kasvi voi aiheuttaa mahakipuja ja kasvineste saattaa myös ärsyttää ihoa. Itse en ole tällaista tosin huomannut kasvia käpistellessäni.

Kasvi on viihtyessään nopeakasvuinen. Se köynnöstää ja tarvitsee jonkinlaisen kasvutuen tai säleikön. Sen voi tietenkin laittaa kasvamaan riippuvana myös amppeliin. Kasvia voi tarvittaessa latvoa, jotta kasvusta tulee tuuheaa. Keväällä tai kesällä kasvin voi myös jakaa ruukun vaihdon yhteydessä, jos se on vallannut ruukun ja tehnyt paljon sivuvesoja. Pistokkaat voi juurruttaa esimerkiksi suoraan kasvupohjassa, vedessä tai perliitissä.

Laitoin kasville kasvupohjaksi mullattoman seoksen, johon tuli noin puolet kookosta ja puolet perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Perliitti ja hydrosora tekevät kasvupohjasta kuohkeampaa, mikä saa kasvin juuret voimaan paremmin. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä saa tämän kasvin viihtymään. Happamuutta voi ylläpitää lorauttamalla kasville silloin tällöin laimennettua kahvia. Ensilannoitteeksi annoin kasville matokakkaa kasvupohjaan, lannoituksen miedolla Puutarhan Kesällä aloitin kaksi viikkoa istutuksen jälkeen.

Kasvi ei ole kovin vaatelias valon suhteen vaan pärjää melko hämärässäkin. Jos kuitenkin haluaa kasvinsa kasvavan ja tekevän isoja lehtiä, kannattaa sille tarjota paljon valoa. Kuuma eteläikkuna ei kesällä ole kuitenkaan tämän kasvin paikka.

Tämä kasvi pitää korkeasta ilmankosteudesta. Sitä kannattaakin sumutella päivittäin. Kasvi hyötyy myös ilmankostuttimesta etenkin talvella, kun huoneilma on kuivimmillaan.

Alta pääset kaupan sivuille:

https://orchids-shop.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *