Huonekasvit

Esittelyssä Syngonium Strawberry

Tämän pikkuruisen muulinkorvan ostin Plnts.comista netistä ja se saapui muutama viikko sitten. Putsasin kasvin juuret heti myyntikasvupohjasta ja laitoin kasvin mullattomaan kasvupohjaan, johon laitoin puolet kookoskuitua ja puolet perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Multaakin olisi voinut kookoksen tilalta käyttää, mikäli kookos vaikuttaa liian eksoottiselta. Mullaksi suosittelen turpeetonta viherkasvimultaa, jonka sekaan kannattaa laittaa perliittiä ja/tai jotain kevytsoraa. Kaarna happamoittaa hieman kasvupohjaa, mikä on muulinkorvan mieleen.

Ruukuksi valikoitui Elhon musta muoviruukku, joka olisi voinut olla hieman pienempikin, mutta pienempää ei sattunut olemaan kotona hollilla. Strawberry toivottavasti lähtee nopeaan kasvuun, niin se ei näytä niin huvittavalta isossa ruukussaan.

Muulinkorva Strawberryllä on vaaleanpunaiset lehdet, joiden reunoissa voi olla vihreää väriä. Oletusarvo on, että lehdet menevät pinkimmäksi, kun kasvi alkaa tehdä isompia lehtiä, mutta nähtäväksi jää. Alapinnoiltaan lehdet ovat vihreät.

Kasvi meni tulonsa jälkeen karanteeniin kasvitelttaan vierashuoneeseen, missä se lymyilee vieläkin. Pidän karanteenin aina uusille kasveille, jotta niissä mahdollisesti olevat tuholaiset eivät leviä kaikkiin kasveihini. Strawberry näyttää hyvinvoivalta, eikä ötököitä ole näkynyt, joten se pääsee piakkoin muiden kasvien seuraan.

Lannoittanut olen kasvia nyt miedolla lannoitteella noin joka toisella kastelulla. Kastellut olen, kun pintamulta on kuivunut. Kun kasvi kasvaa isommaksi, päästän kasvupohjan kevyesti kuivahtamaan kauttaaltaan kasteluiden välissä.

Muulinkorvalle paras paikka on itä- tai länsi-ikkuna. Omani pääsee 17,5W keinovalon alle. Enemmänkin tehoja lampussa olisi voinut olla, mutta muulinkorvat ovat pärjäilleet pääsääntöisesti hyvin tuollakin wattimäärällä.

(3) Kommentit

  1. Mä oon ihan hullaantunut tilailemaan tuolta plnts.comista, erityisesti vauvakasveja 😀 Seuraavana ostoslistalla juurikin muulin korva vaikkakin vielä on mysteeri minkä lajikkeen koska niitä löytyy jo muutamia muttei yhtään pinkkiä versiota joten ehkä se? xD

    1. Hanna says:

      Joo siellä on ihania vauvoja edullisesti!

  2. Näyttävä väripari tuo pinkki ja vihreä. Ja muista erottuva 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *