Huonekasvit Kukkakaupat

Esittelyssä värivirheellinen muulinkorva

Tällä hetkellä tällainen värivirheellinen muulinkorva (Syngonium Podophyllum Albo Variegatum) on yksi halutuimmista kasveista keräilijöiden mielestä, eikä ihme, sillä sen lehdet ovat todella kauniin muotoiset ja väriset. Kasvia saa tosiaankin metsästää, mikäli sellaisen haluaa. Pitkien etsintöjen jälkeen löysin kasvin Hollannista osoitteesta www.growjungle.nl ja se maksoi 80€ + postituskulut. Tilaus tuli sieltä muutamissa päivissä ja tilatut kasvit olivat erittäin hyvin pakattuja.

Kirjava muulinkorva on helppo kasvattaa ja nopeakasvuinen kuten muutkin muulinkorvat. Se kaipaa hieman enemmän valoa, kuin kokovihreät muulinkorvat, mutta paahteeseen ei saa häntäkään laittaa. Muulinkorva on köynnöskasvi, joten sille kannattaa laittaa kasvituki tai istuttaa kasvi amppeliin. Mikäli kasvi kasvaa liian pitkäksi, sitä voi surutta latvoa. Pistokkaissa pitäisi olla vähintään yksi lehti ja yksi nivelkohta varressa. Siihen kohtaan kasvavat juuret. Kasvia voi lisätä myös jakamalla sen esim. keväällä ruukun vaihdon yhteydessä. Muulinkorva juurtuu yleensä nopeasti. Pistokkaat voi juurruttaa joko vedessä tai istuttaa ne suoraan kasvupohjaan, kuten seramis tai taimimulta. Laita pistokkaat juurtumaan lämpimään ja valoisaan paikkaan.

Lehtien valkoiset osat saattavat uusissa lehdissä olla hieman kellertäviä, mutta väri yleensä muuttuu valkoisemmaksi ajan kanssa. Mikäli kasvi kellastuttaa kokonaan lehtensä, yleensä ongelmana on liikakastelu. Anna tällöin kasvupohjan kuivua paremmin kasteluiden välissä. Kasvupohjan pitäisi olla ennen uutta kastelua kuivaa 3-5 cm syvyydeltä ruukun koosta riippuen. Janoisena kasvi alkaa riiputtamaan lehtiään. Mikäli kasvi ei ole valon alla talvella, pitää kastelua vähentää talven ajaksi. Myös lannoitteen voi jättää pois lokakuusta helmikuuhun.

Kasvupohja kannattaa tehdä vettäläpäiseväksi. Viherkasvimullan sekaan voi laittaa puolet kevytsoraa ja tehdä kevytsoralla ruukkuun myös salaoja. Omani on mullattomassa sekoituksessa, jossa on kookosta, kaarnaa, perliittiä ja hydrosoraa, kaikkia noin yhtä paljon. Ruukun pohjalla on salaoja hydrosorasta. Muulinkorva ei kaipaa kovin suurta ruukkua. Liian suuressa ruukussa liikakastelun vaara kasvaa. Uuteen ruukkuun se kannattaa laittaa, kun edellinen on täynnä juuria tai sivuversoja. Kasvi pitää hieman happamasta kasvupohjasta, joten sille voi muutaman kuukauden välein lorauttaa laimennettua kahvia, jotta kasvupohja hieman happamoituisi.

Kasvi elää luonnossa Meksikossa ja muualla Väli- ja Etelä-Amerikassa sademetsissä, joten se pitää lämmöstä ja kosteudesta. Se viihtyykin erittäin hyvin terraariossa. Mikäli et omista terraariota, kannattaa kasvia sumutella paljon tai pitää asunnossa ilmankostutinta päällä talviaikaan. Myös vadit kasvin vieressä, joissa on vettä, nostavat ilmankosteutta paikallisesti. Mikäli kasvupohjasi on vettäpäästävää, voit viedä kasvin myös suihkuun halutessasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *