Huonekasvit Puutarha

Hulluna kasveihin!

Aina ei kaikkien ikävien asioiden poistaminen ympäriltään onnistu, koska kaikkeen ei vain pysty itse vaikuttamaan. Mutta hyvien asioiden lisääminen lähelleen onkin jo sitten helpompaa. Mieti, mitkä asiat elämäsi varrella ovat tuottaneet sinulle mielihyvää ja mitä haluaisit vielä nähdä tai kokeilla. Aloita pienistä ja helposti toteutettavista asioista. Kerää ympärillesi kaikkea sellaista, mikä tekee sinut iloiseksi. Suhtaudu mielihyvää tuottaviin asioihin intohimolla, ole niihin surutta hulluna.

Minä olen hulluna viherkasveihin, kukkiin ja puutarhaan. Pidän myös väreistä, rakkaudesta, valokuvauksesta, eläimistä, piirtämisestä, huumorista ja ajoittaisesta hedonismista. Näitä asioita olen määrätietoisesti lisännyt elämääni viime vuosina ja onnelliset hetket ovat lisääntyneet roimasti. Kun elämänsä täyttää hyvillä asioilla, kestää silloin ne huonotkin hetket paremmin.

Ficus microcarpa

Sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, johon sain diagnoosin vuonna 2015. Taudin olen valjastanut voimavarakseni ja inspiraation sekä luovuuden lähteekseni nyt, kun lääkitys on kutakuinkin kohdallaan. Taudin takia olen hulluna milloin mistäkin, mutta erityisesti maaninen mielenkiintoni kohdistuu kasveihin, joita kotini pursuaa jo yli äyräiden. Kasviharrastus on niin sanotusti lähtenyt hanskasta ja siihen palaa paljon aikaa ja rahaakin. Mutta en anna sen häiritä, koska olen vain kasveista niin hulluna, ne tekevät minut onnelliseksi, lieventävät bipolaarisia oireitani ja niiden parissa touhutessa mieleni rauhoittuu. Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti seuraavaa kukkakauppaa, toivottavasti pysytte pitkään kyydissä.

Pääsiäiskaktus, Hatiora gaertneri
Peperomia nevada

(8) Kommentit

 1. Sanna-Leena Koivisto says:

  Moi, innoistuin blogisi kirjoitusten perusteella uudelleen viherkasveista ja niiden hoidosta. Kotini on muutamassa kuukaudessa muuttunut pieneksi viidakoksi! 😀 olen blogista saanut paljon uutta tietoa sekä vinkkejä, kiitos niistä. Olen ystävälle vinkannut blogistasi, viherkasvihullu kuten minäkin.

  1. Hanna says:

   Onpa ihana kuulla, että blogini on saanut sinutkin sekoamaan. Kasveista saa niin paljon iloa irti.Toivottavasti saan jatkossakin pidettyä tekstit mielenkiintoisena.

 2. Ihanaa että eksyin blogiisi ihan sattumalta!! Täällä nimittäin toinen bipolaarinen huonekasvihullu! 😀

  https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

  1. Hanna says:

   Mahtavuutta! Pidetään lippu korkealla! Ja tervetuloa blogi lukijaksi!

 3. Tuula says:

  Hienoa luettavaa Hanna, jatka samaan malliin. Tuun sseuraamaan blogiasi

  1. Hanna says:

   Ihanaa mikä vastaanotto, tullut paljon kehuja. Wau.

 4. Hanna Majander says:

  Hyvä Hanna!!! VIHDOINKIN jotain kiinnostavaa luettavaa❤

  1. Hanna says:

   Hei kiitos kannustuksesta!!! Yritän kirjoittaa ahkerasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *